
Květákové rizoto se zeleninou a kuřecím prsem

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Cibule šalotka 1 ks
- Olej olivový 3 plž
- Květák najemno Albertova tržnice 400 g
- Voda 500 ml
- Bujón zeleninový 1 ks
- Kuřecí prsní řízky 300 g
- Parmazán 15 g
- Sůl
- Pepř
- Hrášek mražený 50 g
- Kukuřice mražená 50 g
- Máslo 100 g
- Citron BIO 1 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Olej olivový 3 plž
- Květák najemno Albertova tržnice 400 g
- Voda 500 ml
- Bujón zeleninový 1 ks
- Kuřecí prsní řízky 300 g
- Parmazán 15 g
- Sůl
- Pepř
- Hrášek mražený 50 g
- Kukuřice mražená 50 g
- Máslo 100 g
- Citron BIO 1 ks
Příprava
- 1Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na hlubší rozpálenou pánev vlijte 2 lžíce olivového oleje a na středním ohni orestujte šalotku dozlatova. Přisypte 400 g květáku najemno a krátce restujte. V odměrce rozmíchejte 500 ml předvařené vody s kostkou zeleninového bujónu a postupně ji přilévejte k rýži. Za stálého míchání nechte pomalu redukovat, dokud květák nezměkne a směs neabsorbuje většinu tekutiny.
- 2K rizotu přidejte 15 g najemno nastrouhaného parmazánu, dochuťte solí a pepřem. Přisypte 50 g mraženého hrášku a 50 g mražené kukuřice a vařte další 4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
- 3Na jiné pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte 300 g kuřecích prsních řízků dozlatova. Po osmahnutí maso nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
- 4K hotovému rizotu přidejte 100 g másla a dobře promíchejte. Nastrouhejte kůru z omytého bio citronu a přidejte ji k rizotu společně s trochou citronové šťávy. Nakonec na vrch rizota položte nakrájené kuřecí maso a podávejte dozdobené čerstvou bylinkou dle chuti. Zažijte dokonalou rovnováhu mezi čerstvostí a jednoduchostí s našimi zeleninovými směsi!
- 1Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na hlubší rozpálenou pánev vlijte 2 lžíce olivového oleje a na středním ohni orestujte šalotku dozlatova. Přisypte 400 g květáku najemno a krátce restujte. V odměrce rozmíchejte 500 ml předvařené vody s kostkou zeleninového bujónu a postupně ji přilévejte k rýži. Za stálého míchání nechte pomalu redukovat, dokud květák nezměkne a směs neabsorbuje většinu tekutiny.
- 2K rizotu přidejte 15 g najemno nastrouhaného parmazánu, dochuťte solí a pepřem. Přisypte 50 g mraženého hrášku a 50 g mražené kukuřice a vařte další 4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
- 3Na jiné pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte 300 g kuřecích prsních řízků dozlatova. Po osmahnutí maso nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
- 4K hotovému rizotu přidejte 100 g másla a dobře promíchejte. Nastrouhejte kůru z omytého bio citronu a přidejte ji k rizotu společně s trochou citronové šťávy. Nakonec na vrch rizota položte nakrájené kuřecí maso a podávejte dozdobené čerstvou bylinkou dle chuti. Zažijte dokonalou rovnováhu mezi čerstvostí a jednoduchostí s našimi zeleninovými směsi!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.