Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKvětákové rizoto se zeleninou a kuřecím prsem
Albert logoAlbert logo
  • Květákové rizoto se zeleninou a kuřecím prsem

Květákové rizoto se zeleninou a kuřecím prsem

Květákové rizoto se zeleninou a kuřecím prsem
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Květák najemno Albertova tržnice 400 g
  • Voda 500 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Kuřecí prsní řízky 300 g
  • Parmazán 15 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Hrášek mražený 50 g
  • Kukuřice mražená 50 g
  • Máslo 100 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Květák najemno Albertova tržnice 400 g
  • Voda 500 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Kuřecí prsní řízky 300 g
  • Parmazán 15 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Hrášek mražený 50 g
  • Kukuřice mražená 50 g
  • Máslo 100 g
  • Citron BIO 1 ks

Příprava

1
Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na hlubší rozpálenou pánev vlijte 2 lžíce olivového oleje a na středním ohni orestujte šalotku dozlatova. Přisypte 400 g květáku najemno a krátce restujte. V odměrce rozmíchejte 500 ml předvařené vody s kostkou zeleninového bujónu a postupně ji přilévejte k rýži. Za stálého míchání nechte pomalu redukovat, dokud květák nezměkne a směs neabsorbuje většinu tekutiny.
2
K rizotu přidejte 15 g najemno nastrouhaného parmazánu, dochuťte solí a pepřem. Přisypte 50 g mraženého hrášku a 50 g mražené kukuřice a vařte další 4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
3
Na jiné pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte 300 g kuřecích prsních řízků dozlatova. Po osmahnutí maso nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
4
K hotovému rizotu přidejte 100 g másla a dobře promíchejte. Nastrouhejte kůru z omytého bio citronu a přidejte ji k rizotu společně s trochou citronové šťávy. Nakonec na vrch rizota položte nakrájené kuřecí maso a podávejte dozdobené čerstvou bylinkou dle chuti. Zažijte dokonalou rovnováhu mezi čerstvostí a jednoduchostí s našimi zeleninovými směsi!
1
Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na hlubší rozpálenou pánev vlijte 2 lžíce olivového oleje a na středním ohni orestujte šalotku dozlatova. Přisypte 400 g květáku najemno a krátce restujte. V odměrce rozmíchejte 500 ml předvařené vody s kostkou zeleninového bujónu a postupně ji přilévejte k rýži. Za stálého míchání nechte pomalu redukovat, dokud květák nezměkne a směs neabsorbuje většinu tekutiny.
2
K rizotu přidejte 15 g najemno nastrouhaného parmazánu, dochuťte solí a pepřem. Přisypte 50 g mraženého hrášku a 50 g mražené kukuřice a vařte další 4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
3
Na jiné pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte 300 g kuřecích prsních řízků dozlatova. Po osmahnutí maso nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou.
4
K hotovému rizotu přidejte 100 g másla a dobře promíchejte. Nastrouhejte kůru z omytého bio citronu a přidejte ji k rizotu společně s trochou citronové šťávy. Nakonec na vrch rizota položte nakrájené kuřecí maso a podávejte dozdobené čerstvou bylinkou dle chuti. Zažijte dokonalou rovnováhu mezi čerstvostí a jednoduchostí s našimi zeleninovými směsi!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 12.02.2025 do 18.02.2025

Platný ještě 3 dny

Od 12.02.2025 do 18.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.