Melounovorajčatové gazpacho s mozzarellou
Ingredience
400 g | melounu |
400 g | rajčat |
1 | citron |
1 | limeta |
1 | hrst čerstvé bazalky |
olivový olej | |
sůl, pepř | |
cukr krupice | |
1 | balení mozzarelly |
Postup přípravy
1. Připravte mixér a postupně do něj vložte nakrájenou dužinu melounu, omytá, rozpůlená rajčata a 3 špetky cukru, pokud meloun není dost sladký. Přilijte šťávu z citronu a limety, omyté listy bazalky, ze kterých nechte pár listů na ozdobu, a olivový olej. Všechny přísady rozmixujte na hladkou šťávu.
2. Přeceďte přes jemné sítko a v této fázi vše dochuťte solí, pepřem a cukrem, dokud nebude chuť dobře vyvážená.
3. Gazpacho dejte chladit do lednice alespoň po dobu 3 hodin.
4. Podávejte do hlubokého talíře s rozkrojenou mozzarellou, kterou poklaďte navrch. Při servírování můžete lehce zakápnout olivovým olejem a dozdobte lístkem bazalky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY