
Lehký bramborový salát bez majonézy
Objevte jednoduchý a chutný recept na lehký bramborový salát bez majonézy. Tento salát je ideální jako příloha k hlavním jídlům nebo jako lehký oběd. Brambory vařené ve slupce jsou nakrájené na tenké plátky a smíchané s červenou cibulí, kyselými okurkami a čerstvou petrželkou. Dresink z olivového oleje, jablečného octa, dijonské hořčice, soli, pepře a cukru dodává salátu skvělou chuť. Na závěr je salát přelitý teplým vývarem a nechán odležet v lednici, aby se chutě propojily. Před podáváním můžete salát ozdobit orestovanými dýňovými semínky.

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Vegetariánské
Příloha
Ingredience
Složení 4 porce
- Kyselé okurky 10 ks
- Cibule červená 2 ks
- Brambory 1 kg
- Olej olivový 30 ml
- Jablečný ocet 50 ml
- Sůl
- Vývar hovězí 200 ml
- Pepř
- Hořčice dijonská 2 člž
- Cukr krupicový
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Kyselé okurky 10 ks
- Cibule červená 2 ks
- Brambory 1 kg
- Olej olivový 30 ml
- Jablečný ocet 50 ml
- Sůl
- Vývar hovězí 200 ml
- Pepř
- Hořčice dijonská 2 člž
- Cukr krupicový
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
Příprava
- 1Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.
- 2Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli, pažitku a na kostičky pokrájené kyselé okurky. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.
- 3Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.
- 4Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát, nejlépe do druhého dne.
- 5Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrstí petrželky.
- 1Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.
- 2Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli, pažitku a na kostičky pokrájené kyselé okurky. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.
- 3Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.
- 4Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát, nejlépe do druhého dne.
- 5Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrstí petrželky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
- Chcete se cítit lépe a mít více energie? Inspirujte se našimi zdravými recepty, které jsou nejen chutné, ale také plné živin. Na stránkách detoxikační, fit a zdravé recepty a recepty na saláty najdete spoustu nápadů na lehká jídla, která vám pomohou udržet se ve formě. Od svěžích salátů po výživné polévky – máme pro vás vše, co potřebujete k tomu, abyste jedli zdravě a s chutí. Přidejte se k nám na cestě za lepším zdravím a objevte nové oblíbené recepty!


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.