Medově mrkvová polévka
Ingredience
3 | lžíce másla |
2 | malé pórky, nakrájené na kolečka |
800 g | mrkve, nahrubo nastrouhané + pár koleček na ozdobu |
2 | lžíce tekutého medu |
1 | bobkový list |
2,5 l | zeleninového vývaru |
sůl, pepř | |
čerstvá petrželka a zakysaná | |
smetana k podávání |
Postup přípravy
Dvě lžíce másla rozpusťte v širším hrnci, přidejte pórek a opékejte tři minuty do poloměkka. Poté vsypte strouhanou mrkev, přidejte med, bobkový list a opékejte další dvě minuty. Zalijte vývarem, přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte probublávat zhruba půl hodiny. Mezitím na poslední lžíci másla doměkka opečte kolečka mrkve na ozdobu. Po půlhodině polévku rozmixujte dohladka a podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte ji ozdobenou kolečky mrkve, čerstvou petrželkou a hostům nabídněte i zakysanou smetanu. Ta polévku krásně zjemní.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY