×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Medově mrkvová polévka

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Medově mrkvová polévka

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
2 malé pórky, nakrájené na kolečka
800 g mrkve, nahrubo nastrouhané + pár koleček na ozdobu
2 lžíce tekutého medu
1 bobkový list
2,5 l zeleninového vývaru
sůl, pepř
čerstvá petrželka a zakysaná
smetana k podávání

Jak na to?

Dvě lžíce másla rozpusťte v širším hrnci, přidejte pórek a opékejte tři minuty do poloměkka. Poté vsypte strouhanou mrkev, přidejte med, bobkový list a opékejte další dvě minuty. Zalijte vývarem, přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte probublávat zhruba půl hodiny. Mezitím na poslední lžíci másla doměkka opečte kolečka mrkve na ozdobu. Po půlhodině polévku rozmixujte dohladka a podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte ji ozdobenou kolečky mrkve, čerstvou petrželkou a hostům nabídněte i zakysanou smetanu. Ta polévku krásně zjemní.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medově mrkvová polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Petržel kadeřavá Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (44)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
2 malé pórky, nakrájené na kolečka
800 g mrkve, nahrubo nastrouhané + pár koleček na ozdobu
2 lžíce tekutého medu
1 bobkový list
2,5 l zeleninového vývaru
sůl, pepř
čerstvá petrželka a zakysaná
smetana k podávání

Jak na to?

Dvě lžíce másla rozpusťte v širším hrnci, přidejte pórek a opékejte tři minuty do poloměkka. Poté vsypte strouhanou mrkev, přidejte med, bobkový list a opékejte další dvě minuty. Zalijte vývarem, přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte probublávat zhruba půl hodiny. Mezitím na poslední lžíci másla doměkka opečte kolečka mrkve na ozdobu. Po půlhodině polévku rozmixujte dohladka a podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte ji ozdobenou kolečky mrkve, čerstvou petrželkou a hostům nabídněte i zakysanou smetanu. Ta polévku krásně zjemní.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.