×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Medové kuřecí paličky

Co budete potřebovat

1/2 hrnku balzamikového octa
1/2 hrnku medu
1/4 hrnku sojové omáčky
3 stroužky česneku
1/2 hrnku tmavého cukru
12 kuřecích paliček
2 lžíce sezamových semínek
hrst nasekané hladkolisté petrželky
sůl
pepř

Jak na to?

1. Smíchám v míse balzamikový ocet, med, sojovou omáčku, česnek a cukr. Přidám taky trochu čerstvě namletého pepře. Zatím nesolím, sojová omáčka je slaná dost. Dosolení si nechám až nakonec
2. Naříznu na dvou místech kuřecí paličky, aby se do masa dostalo co nejvíce marinády. Vložím je do mísy s marinádou, hezky je promíchám a nechám je dvě hodiny odležet v lednici
3. Předehřeju troubu na 200 °C. Vyložím plech pečicím papírem a položím na něj mřížku. Vyjmu maso z marinády, rozložím ho na mřížku a dám na 45 minut péct.
4. Mezitím přeliju marinádu do kastrůlku a nechám ji asi 15 minut na malém plameni redukovat. Po 45 minutách vyndám kuřata z trouby, pečlivě je pomažu zredukovanou marinádou a dám je znovu péct. Peču je dalších asi 25 minut a během pečení je ještě jednou pomažu. Podávám je se zeleným salátem a bagetou
Tip - Marináda je tak dobrá, že ji používám i na jiné kuřecí kousky, třeba křídla. Skvělá je taky na krkovici.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Medové kuřecí paličky

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Grilování Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 4 (103)

Co budete potřebovat

1/2 hrnku balzamikového octa
1/2 hrnku medu
1/4 hrnku sojové omáčky
3 stroužky česneku
1/2 hrnku tmavého cukru
12 kuřecích paliček
2 lžíce sezamových semínek
hrst nasekané hladkolisté petrželky
sůl
pepř

Jak na to?

1. Smíchám v míse balzamikový ocet, med, sojovou omáčku, česnek a cukr. Přidám taky trochu čerstvě namletého pepře. Zatím nesolím, sojová omáčka je slaná dost. Dosolení si nechám až nakonec
2. Naříznu na dvou místech kuřecí paličky, aby se do masa dostalo co nejvíce marinády. Vložím je do mísy s marinádou, hezky je promíchám a nechám je dvě hodiny odležet v lednici
3. Předehřeju troubu na 200 °C. Vyložím plech pečicím papírem a položím na něj mřížku. Vyjmu maso z marinády, rozložím ho na mřížku a dám na 45 minut péct.
4. Mezitím přeliju marinádu do kastrůlku a nechám ji asi 15 minut na malém plameni redukovat. Po 45 minutách vyndám kuřata z trouby, pečlivě je pomažu zredukovanou marinádou a dám je znovu péct. Peču je dalších asi 25 minut a během pečení je ještě jednou pomažu. Podávám je se zeleným salátem a bagetou
Tip - Marináda je tak dobrá, že ji používám i na jiné kuřecí kousky, třeba křídla. Skvělá je taky na krkovici.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY