Medové kuřecí paličky
Ingredience
1/2 | hrnku balzamikového octa |
1/2 | hrnku medu |
1/4 | hrnku sojové omáčky |
3 | stroužky česneku |
1/2 | hrnku tmavého cukru |
12 | kuřecích paliček |
2 | lžíce sezamových semínek |
hrst nasekané hladkolisté petrželky | |
sůl | |
pepř |
Postup přípravy
1. Smíchám v míse balzamikový ocet, med, sojovou omáčku, česnek a cukr. Přidám taky trochu čerstvě namletého pepře. Zatím nesolím, sojová omáčka je slaná dost. Dosolení si nechám až nakonec
2. Naříznu na dvou místech kuřecí paličky, aby se do masa dostalo co nejvíce marinády. Vložím je do mísy s marinádou, hezky je promíchám a nechám je dvě hodiny odležet v lednici
3. Předehřeju troubu na 200 °C. Vyložím plech pečicím papírem a položím na něj mřížku. Vyjmu maso z marinády, rozložím ho na mřížku a dám na 45 minut péct.
4. Mezitím přeliju marinádu do kastrůlku a nechám ji asi 15 minut na malém plameni redukovat. Po 45 minutách vyndám kuřata z trouby, pečlivě je pomažu zredukovanou marinádou a dám je znovu péct. Peču je dalších asi 25 minut a během pečení je ještě jednou pomažu. Podávám je se zeleným salátem a bagetou
Tip - Marináda je tak dobrá, že ji používám i na jiné kuřecí kousky, třeba křídla. Skvělá je taky na krkovici.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY