ReceptyMedová kachna s jablky
Albert logoAlbert logo
  • Medová kachna s jablky

Medová kachna s jablky

Ač tento recept nepatří mezi nejsnadnější, s naším postupem ho krok po kroku hravě zvládnete. Medová kachna s jablky provoněná tymiánem, medem a červeným vínem za trochu větší úsilí v kuchyni určitě stojí.
Medová kachna s jablky
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Kachna celá 2 kg
  • Sůl 4 člž
  • Jablko 5 ks
  • Tymián sušený 1 člž
  • Švestky sušené 50 g
  • Kmín celý 2,5 člž
  • Vývar kuřecí
  • Med 2 plž
  • Směs čerstvých bylinek
  • Červené víno 150 ml
  • Kachna celá 2 kg
  • Sůl 4 člž
  • Jablko 5 ks
  • Tymián sušený 1 člž
  • Švestky sušené 50 g
  • Kmín celý 2,5 člž
  • Vývar kuřecí
  • Med 2 plž
  • Směs čerstvých bylinek
  • Červené víno 150 ml

Příprava

1
Kachnu očistěte od případných zbytků peří, omyjte ji a osušte. Zvenku i zevnitř důkladně osolte – snažte se sůl vetřít do všech záhybů – a pak břišní dutinu kachny vysypte tymiánem.
2
Jablka omyjte a přepulte. Tři až čtyři půlky smíchejte se sušenými švestkami, směs dejte do dutiny a otvor spíchněte.
3
Kachnu dejte do pekáčku, posypte kmínem a lehce podlijte drůbežím vývarem. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 2,5– 3 hodiny, nebo dokud není maso krásně měkké.
4
Na začátku pečení nechte kachnu odklopenou, aby se maso zatáhlo. V momentě, kdy chytí barvu, pekáč přiklopte a teprve na poslední hodinu opět odklopte, aby se udělala kůrčička.
5
Během celého pečení kachnu potírejte směsí vína a medu i samotným výpekem. Půl hodiny před dopečením přidejte do pekáčku i zbylá jablka, nakrájená na dílky.
1
Kachnu očistěte od případných zbytků peří, omyjte ji a osušte. Zvenku i zevnitř důkladně osolte – snažte se sůl vetřít do všech záhybů – a pak břišní dutinu kachny vysypte tymiánem.
2
Jablka omyjte a přepulte. Tři až čtyři půlky smíchejte se sušenými švestkami, směs dejte do dutiny a otvor spíchněte.
3
Kachnu dejte do pekáčku, posypte kmínem a lehce podlijte drůbežím vývarem. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 2,5– 3 hodiny, nebo dokud není maso krásně měkké.
4
Na začátku pečení nechte kachnu odklopenou, aby se maso zatáhlo. V momentě, kdy chytí barvu, pekáč přiklopte a teprve na poslední hodinu opět odklopte, aby se udělala kůrčička.
5
Během celého pečení kachnu potírejte směsí vína a medu i samotným výpekem. Půl hodiny před dopečením přidejte do pekáčku i zbylá jablka, nakrájená na dílky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 14.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 7 dní

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 14 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 7 dní

Od 14.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 7 dní

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 7 dní

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 14 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.