
Svatomartinská husa s jablky

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Bez laktózy
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Sůl 3,5 člž
- Husa celá 1 ks
- Kmín celý 3 člž
- Voda 100 ml
- Skořice celá 1 ks
- Rozmarýn čerstvý 3 snít.
- Jablko 8 ks
- Brambory typu C 750 g
- Skořice mletá 1 člž
- Hřebíček 3 ks
- Mouka hrubá 250 g
- Vejce 1 ks
- Sůl 3,5 člž
- Husa celá 1 ks
- Kmín celý 3 člž
- Voda 100 ml
- Skořice celá 1 ks
- Rozmarýn čerstvý 3 snít.
- Jablko 8 ks
- Brambory typu C 750 g
- Skořice mletá 1 člž
- Hřebíček 3 ks
- Mouka hrubá 250 g
- Vejce 1 ks
Příprava
- 1Očištěnou husu nasolte vně i zevnitř a nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici. Troubu předehřejte na 220 °C. Husu nakmínujte a vložte do pekáče. Přidejte volně rozmarýn, skořici, podlijte a dejte péct na 15 minut. Následně teplotu snižte na 180 °C, přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte čtyři hodiny doměkka. Občas propíchejte a během pečení odebírejte sádlo stranou. Před koncem pečení jablka promíchejte s kořením, zakápněte sádlem, vložte do pekáče a odklopené dopečte dozlatova.
- 2Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Z brambor vymačkejte tekutinu, vložte do mísy, osolte, přidejte vejce a promíchejte. Postupně přimíchávejte mouku do husté konzistence těsta. Namočenými lžícemi sázejte do vroucí vody knedlíčky, vařte 10–15 minut do vyplavání napovrch. Husu vyjměte z trouby a nechte deset minut odpočinout. Naporcujte a podávejte s knedlíčky a jablky.
- 1Očištěnou husu nasolte vně i zevnitř a nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici. Troubu předehřejte na 220 °C. Husu nakmínujte a vložte do pekáče. Přidejte volně rozmarýn, skořici, podlijte a dejte péct na 15 minut. Následně teplotu snižte na 180 °C, přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte čtyři hodiny doměkka. Občas propíchejte a během pečení odebírejte sádlo stranou. Před koncem pečení jablka promíchejte s kořením, zakápněte sádlem, vložte do pekáče a odklopené dopečte dozlatova.
- 2Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Z brambor vymačkejte tekutinu, vložte do mísy, osolte, přidejte vejce a promíchejte. Postupně přimíchávejte mouku do husté konzistence těsta. Namočenými lžícemi sázejte do vroucí vody knedlíčky, vařte 10–15 minut do vyplavání napovrch. Husu vyjměte z trouby a nechte deset minut odpočinout. Naporcujte a podávejte s knedlíčky a jablky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.