Máslové královské kuře s bramborovými komínky
Ingredience
1 | Albertovo Královské prémiové kuře |
250 g | másla |
6 | snítek čerstvého rozmarýnu |
6 | snítek čerstvého tymiánu |
2 | cibule |
2 | jablka |
4 | stroužky česneku |
3 | snítky čerstvé petržele |
sůl | |
pepř | |
1 kg | brambor typu B |
Postup přípravy
1. Královské kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou a položte do pekáče. Břišní dutinu naplňte polovinou snítek rozmarýnu a tymiánu, očištěnou cibulí a jablky a poté svažte stehna potravinářským provázkem.
2. Česnek oloupejte a prolisujte. Nasekejte lístky zbylého tymiánu, petržele a jehličky zbytku rozmarýnu. V misce promíchejte bylinky se 150 g změklého másla, polovinou utřeného česneku, ½ lžičky soli a špetkou pepře. Uvolněte kůži z kuřecích prsou a vetřete dovnitř pod kůži část směsi. Zbytkem potřete celé kuře zvenku dostatečně silnou vrstvou.
3. Kuře vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 80 minut. Kuře během pečení kontrolujte. Pokud kůže příliš tmavne, přikryjte jej alobalem.
4. Během pečení kuřete v rendlíku rozpusťte 80 g másla a zbylým nerozpuštěným máslem vymažte muffinovou formu.
5. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Vložte do velké mísy, osolte, opepřete, přidejte rozpuštěné máslo a zbytek česneku. Promíchejte a postupně opékejte 1 minutu z obou stran v rozpálené pánvi. Poté rovnoměrně vyskládejte „do komínků“ do připravené formy. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Podávejte společně s pečeným Královským kuřetem.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY