Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Máslové královské kuře s bramborovými komínky

Máslové královské kuře s bramborovými komínky

Ingredience

1 Albertovo Královské prémiové kuře
250 g másla
6 snítek čerstvého rozmarýnu
6 snítek čerstvého tymiánu
2 cibule
2 jablka
4 stroužky česneku
3 snítky čerstvé petržele
sůl
pepř
1 kg brambor typu B

Postup přípravy

1. Královské kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou a položte do pekáče. Břišní dutinu naplňte polovinou snítek rozmarýnu a tymiánu, očištěnou cibulí a jablky a poté svažte stehna potravinářským provázkem.

2. Česnek oloupejte a prolisujte. Nasekejte lístky zbylého tymiánu, petržele a jehličky zbytku rozmarýnu. V misce promíchejte bylinky se 150 g změklého másla, polovinou utřeného česneku, ½ lžičky soli a špetkou pepře. Uvolněte kůži z kuřecích prsou a vetřete dovnitř pod kůži část směsi. Zbytkem potřete celé kuře zvenku dostatečně silnou vrstvou.

3. Kuře vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 80 minut. Kuře během pečení kontrolujte. Pokud kůže příliš tmavne, přikryjte jej alobalem.

4. Během pečení kuřete v rendlíku rozpusťte 80 g másla a zbylým nerozpuštěným máslem vymažte muffinovou formu.

5. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Vložte do velké mísy, osolte, opepřete, přidejte rozpuštěné máslo a zbytek česneku. Promíchejte a postupně opékejte 1 minutu z obou stran v rozpálené pánvi. Poté rovnoměrně vyskládejte „do komínků“ do připravené formy. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Podávejte společně s pečeným Královským kuřetem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty