Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPasta fresca s chilli a krevetami
Albert logoAlbert logo
  • Pasta fresca s chilli a krevetami
Pasta fresca s chilli a krevetami

Pasta fresca s chilli a krevetami

Čerstvé těstoviny a krevety. Tak chutná pravá Itálie. Připravte si ji letos o Valentýnu.
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Valentýn
Hlavní chod

Ingredience2 porce

2 porce
  • Mouka hladká 200 g
  • Voda 85 ml
  • Olej olivový 65 ml
  • Krevety loupané 400 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli paprička 1 ks
  • Bílé víno 100 ml
  • Parmazán 40 g
  • Máslo 20 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Mouka hladká 200 g
  • Voda 85 ml
  • Olej olivový 65 ml
  • Krevety loupané 400 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli paprička 1 ks
  • Bílé víno 100 ml
  • Parmazán 40 g
  • Máslo 20 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
V míse smíchejte 200 g hladké mouky, 85 ml vody a 15 ml olivového oleje. Vše uhněťte na hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice.
2
Omyjte 400 g krevet a napichujte vždy dvě proti sobě na párátka, aby vám vznikl tvar srdíček. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny. Těsto vyndejte z fólie a vyválejte na 2 mm širokou placku. Pomocí nože nakrájejte na 1 cm široké nudle.
3
Rozpalte na pánvi 50 ml oleje a vsypte očištěný a na plátky nakrájený stroužek česneku. Přidejte snítku čerstvého rozmarýnu a minutu zarestujte. K ochucenému oleji vsypte krevety, osolte a opepřete, ideálně čerstvě namletou solí a pepřem, a z obou stran minutu opékejte. Krevety dejte stranou a do pánve vsypte nasekanou, jadýrek zbavenou chilli papričku. Stáhněte z plotny, vlijte 100 ml vína a vložte 20 g másla. Minutu spolu provařte.
4
V hrnci s osolenou vodou uvařte čerstvé těstoviny po dobu 3 minut. Sceďte je a přidejte do vinné omáčky. Těstoviny servírujte v míse ozdobené srdíčky krevet. Nakonec dozdobte čerstvě nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou. Ochutnejte vášeň na talíři!
1
V míse smíchejte 200 g hladké mouky, 85 ml vody a 15 ml olivového oleje. Vše uhněťte na hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice.
2
Omyjte 400 g krevet a napichujte vždy dvě proti sobě na párátka, aby vám vznikl tvar srdíček. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny. Těsto vyndejte z fólie a vyválejte na 2 mm širokou placku. Pomocí nože nakrájejte na 1 cm široké nudle.
3
Rozpalte na pánvi 50 ml oleje a vsypte očištěný a na plátky nakrájený stroužek česneku. Přidejte snítku čerstvého rozmarýnu a minutu zarestujte. K ochucenému oleji vsypte krevety, osolte a opepřete, ideálně čerstvě namletou solí a pepřem, a z obou stran minutu opékejte. Krevety dejte stranou a do pánve vsypte nasekanou, jadýrek zbavenou chilli papričku. Stáhněte z plotny, vlijte 100 ml vína a vložte 20 g másla. Minutu spolu provařte.
4
V hrnci s osolenou vodou uvařte čerstvé těstoviny po dobu 3 minut. Sceďte je a přidejte do vinné omáčky. Těstoviny servírujte v míse ozdobené srdíčky krevet. Nakonec dozdobte čerstvě nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou. Ochutnejte vášeň na talíři!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.