1
Do kastrůlku vsypte oloupanou a nahrubo nakrájenou šalotku a podlijte vínem.
2
Osolte a vsypte pepř. Přiveďte k varu.
3
Za občasného míchání na mírném ohni vařte do odpaření ¾ množství tekutiny, asi 15–20 minut. Odstavte.
4
Postupně metličkou zašlehejte kostičky másla. Máslo musí být vychlazené.
5
Nakonec omáčku propasírujte přes jemné síto. Pokud by byla omáčka příliš řídká, vmíchejte ještě další máslo. Omáčku ochutnejte a případně dosolte.
1
Do kastrůlku vsypte oloupanou a nahrubo nakrájenou šalotku a podlijte vínem.
2
Osolte a vsypte pepř. Přiveďte k varu.
3
Za občasného míchání na mírném ohni vařte do odpaření ¾ množství tekutiny, asi 15–20 minut. Odstavte.
4
Postupně metličkou zašlehejte kostičky másla. Máslo musí být vychlazené.
5
Nakonec omáčku propasírujte přes jemné síto. Pokud by byla omáčka příliš řídká, vmíchejte ještě další máslo. Omáčku ochutnejte a případně dosolte.