Krémové chřestové rizoto s krevetami

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Italská
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 80 g
- Sůl
- Chřest zelený 350 g
- Krevety loupané 300 g
- Česnek 1 strouž.
- Pepř
- Voda 1 l
- Olej olivový 20 ml
- Bujón zeleninový 2 ks
- Rýže kulatozrnná 300 g
- Cibule šalotka 2 ks
- Bílé víno 20 ml
- Šafrán
- Bazalka čerstvá 2 snít.
- Parmazán 50 g
- Máslo 80 g
- Sůl
- Chřest zelený 350 g
- Krevety loupané 300 g
- Česnek 1 strouž.
- Pepř
- Voda 1 l
- Olej olivový 20 ml
- Bujón zeleninový 2 ks
- Rýže kulatozrnná 300 g
- Cibule šalotka 2 ks
- Bílé víno 20 ml
- Šafrán
- Bazalka čerstvá 2 snít.
- Parmazán 50 g
Příprava
- 1Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kousky.
- 2Osolte 300 g krevet, opepřete je a na rozpáleném olivovém oleji je 3 minuty z každé strany orestujte. Ke konci přidejte oloupaný, na plátky nakrájený česnek.
- 3V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte rozdrcený bujón a 10 minut vařte.
- 4V hluboké pánvi rozpusťte 50 g másla a zpěňte na něm 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Přisypte 300 g propláchnuté rýže a 3 minuty orestujte. Poté podlijte 20 ml bílého vína a přidejte špetku šafránu. Když se odpaří, začněte po naběračkách přilévat do pánve připravený vývar. Postupně rýži míchejte, čekejte, až se tekutina odpaří, a opět přilijte vývar. Postup opakujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
- 5Do hotového jemného rizota zamíchejte zbylých 30 g másla. Navrch poklaďte chřest a krevety. Hotové chutné rizoto posypte nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky. Užijte si večeři jako v italské restauraci.
- 1Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kousky.
- 2Osolte 300 g krevet, opepřete je a na rozpáleném olivovém oleji je 3 minuty z každé strany orestujte. Ke konci přidejte oloupaný, na plátky nakrájený česnek.
- 3V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte rozdrcený bujón a 10 minut vařte.
- 4V hluboké pánvi rozpusťte 50 g másla a zpěňte na něm 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Přisypte 300 g propláchnuté rýže a 3 minuty orestujte. Poté podlijte 20 ml bílého vína a přidejte špetku šafránu. Když se odpaří, začněte po naběračkách přilévat do pánve připravený vývar. Postupně rýži míchejte, čekejte, až se tekutina odpaří, a opět přilijte vývar. Postup opakujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
- 5Do hotového jemného rizota zamíchejte zbylých 30 g másla. Navrch poklaďte chřest a krevety. Hotové chutné rizoto posypte nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky. Užijte si večeři jako v italské restauraci.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.










