Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrémové chřestové rizoto s krevetami
Albert logoAlbert logo
Krémové chřestové rizoto s krevetami

Krémové chřestové rizoto s krevetami

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Italská
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 80 g
  • Sůl
  • Chřest zelený 350 g
  • Krevety loupané 300 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Voda 1 l
  • Olej olivový 20 ml
  • Bujón zeleninový 2 ks
  • Rýže kulatozrnná 300 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Bílé víno 20 ml
  • Šafrán
  • Bazalka čerstvá 2 snít.
  • Parmazán 50 g
  • Máslo 80 g
  • Sůl
  • Chřest zelený 350 g
  • Krevety loupané 300 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Voda 1 l
  • Olej olivový 20 ml
  • Bujón zeleninový 2 ks
  • Rýže kulatozrnná 300 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Bílé víno 20 ml
  • Šafrán
  • Bazalka čerstvá 2 snít.
  • Parmazán 50 g

Příprava

1
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kousky.
2
Osolte 300 g krevet, opepřete je a na rozpáleném olivovém oleji je 3 minuty z každé strany orestujte. Ke konci přidejte oloupaný, na plátky nakrájený česnek.
3
V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte rozdrcený bujón a 10 minut vařte.
4
V hluboké pánvi rozpusťte 50 g másla a zpěňte na něm 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Přisypte 300 g propláchnuté rýže a 3 minuty orestujte. Poté podlijte 20 ml bílého vína a přidejte špetku šafránu. Když se odpaří, začněte po naběračkách přilévat do pánve připravený vývar. Postupně rýži míchejte, čekejte, až se tekutina odpaří, a opět přilijte vývar. Postup opakujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
5
Do hotového jemného rizota zamíchejte zbylých 30 g másla. Navrch poklaďte chřest a krevety. Hotové chutné rizoto posypte nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky. Užijte si večeři jako v italské restauraci.
1
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kousky.
2
Osolte 300 g krevet, opepřete je a na rozpáleném olivovém oleji je 3 minuty z každé strany orestujte. Ke konci přidejte oloupaný, na plátky nakrájený česnek.
3
V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte rozdrcený bujón a 10 minut vařte.
4
V hluboké pánvi rozpusťte 50 g másla a zpěňte na něm 2 oloupané a najemno nakrájené šalotky. Přisypte 300 g propláchnuté rýže a 3 minuty orestujte. Poté podlijte 20 ml bílého vína a přidejte špetku šafránu. Když se odpaří, začněte po naběračkách přilévat do pánve připravený vývar. Postupně rýži míchejte, čekejte, až se tekutina odpaří, a opět přilijte vývar. Postup opakujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
5
Do hotového jemného rizota zamíchejte zbylých 30 g másla. Navrch poklaďte chřest a krevety. Hotové chutné rizoto posypte nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky. Užijte si večeři jako v italské restauraci.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.