×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Marocké kuře s bylinkami

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Marocké kuře s bylinkami

Co budete potřebovat

4 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
2 lžíce másla
1 velká cibule, nasekaná najemno
5 stroužků česneku, nasekaných
1 hrnek zelených oliv plněných mandlí
2 hrsti čerstvého koriandru, nasekaného
2 hrsti hladkolisté petrželky, nasekané
2 citrony
1 lžíce hladké mouky
vařená rýže k podávání
Na kořenicí směs
½ lžičky sladké mleté papriky
½ lžičky pálivé papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého zázvoru
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého pepře
½ lžičky soli

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte všechny ingredience na kořenicí směs a dejte ji stranou.
Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a důkladně je ze všech stran osolte a opepřete.
Máslo rozpalte v těžkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně ze všech stran opečte maso. Dejte ho stranou a do hrnce naopak vsypte cibuli (bude-li potřeba, přidejte kousek másla) a opečte ji. Přidejte česnek, krátce opečte a vsypte kořenicí směs, nechte ji rozvonět a přilijte 250 ml vody. Vařečkou ze dna i stran oškrábejte všechny připečeniny a vše přiveďte k varu. Do hrnce vraťte maso, přidejte olivy, posypte koriandrem a petrželkou, zastříkněte šťávou z 1 citronu a přiklopené dejte do trouby. Při 180 °C pečte asi 1 hodinu.
Vyndejte z trouby a z hrnce vyjměte maso i olivy, dejte je do mísy a udržujte teplé. Do výpeku vymačkejte šťávu z druhého citronu.
Hladkou mouku smíchejte se 2 lžícemi vody a kašičkou zahustěte výpek.
Přiveďte k varu, chvíli provářejte, vraťte maso a poté podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marocké kuře s bylinkami

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

4 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
2 lžíce másla
1 velká cibule, nasekaná najemno
5 stroužků česneku, nasekaných
1 hrnek zelených oliv plněných mandlí
2 hrsti čerstvého koriandru, nasekaného
2 hrsti hladkolisté petrželky, nasekané
2 citrony
1 lžíce hladké mouky
vařená rýže k podávání
Na kořenicí směs
½ lžičky sladké mleté papriky
½ lžičky pálivé papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého zázvoru
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého pepře
½ lžičky soli

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte všechny ingredience na kořenicí směs a dejte ji stranou.
Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a důkladně je ze všech stran osolte a opepřete.
Máslo rozpalte v těžkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně ze všech stran opečte maso. Dejte ho stranou a do hrnce naopak vsypte cibuli (bude-li potřeba, přidejte kousek másla) a opečte ji. Přidejte česnek, krátce opečte a vsypte kořenicí směs, nechte ji rozvonět a přilijte 250 ml vody. Vařečkou ze dna i stran oškrábejte všechny připečeniny a vše přiveďte k varu. Do hrnce vraťte maso, přidejte olivy, posypte koriandrem a petrželkou, zastříkněte šťávou z 1 citronu a přiklopené dejte do trouby. Při 180 °C pečte asi 1 hodinu.
Vyndejte z trouby a z hrnce vyjměte maso i olivy, dejte je do mísy a udržujte teplé. Do výpeku vymačkejte šťávu z druhého citronu.
Hladkou mouku smíchejte se 2 lžícemi vody a kašičkou zahustěte výpek.
Přiveďte k varu, chvíli provářejte, vraťte maso a poté podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty