×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Marocké kuře s bylinkami

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Marocké kuře s bylinkami

Co budete potřebovat

4 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
2 lžíce másla
1 velká cibule, nasekaná najemno
5 stroužků česneku, nasekaných
1 hrnek zelených oliv plněných mandlí
2 hrsti čerstvého koriandru, nasekaného
2 hrsti hladkolisté petrželky, nasekané
2 citrony
1 lžíce hladké mouky
vařená rýže k podávání
Na kořenicí směs
½ lžičky sladké mleté papriky
½ lžičky pálivé papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého zázvoru
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého pepře
½ lžičky soli

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte všechny ingredience na kořenicí směs a dejte ji stranou.
Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a důkladně je ze všech stran osolte a opepřete.
Máslo rozpalte v těžkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně ze všech stran opečte maso. Dejte ho stranou a do hrnce naopak vsypte cibuli (bude-li potřeba, přidejte kousek másla) a opečte ji. Přidejte česnek, krátce opečte a vsypte kořenicí směs, nechte ji rozvonět a přilijte 250 ml vody. Vařečkou ze dna i stran oškrábejte všechny připečeniny a vše přiveďte k varu. Do hrnce vraťte maso, přidejte olivy, posypte koriandrem a petrželkou, zastříkněte šťávou z 1 citronu a přiklopené dejte do trouby. Při 180 °C pečte asi 1 hodinu.
Vyndejte z trouby a z hrnce vyjměte maso i olivy, dejte je do mísy a udržujte teplé. Do výpeku vymačkejte šťávu z druhého citronu.
Hladkou mouku smíchejte se 2 lžícemi vody a kašičkou zahustěte výpek.
Přiveďte k varu, chvíli provářejte, vraťte maso a poté podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marocké kuře s bylinkami

Hlavní chod Snadné Česká Petržel kadeřavá Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
2 lžíce másla
1 velká cibule, nasekaná najemno
5 stroužků česneku, nasekaných
1 hrnek zelených oliv plněných mandlí
2 hrsti čerstvého koriandru, nasekaného
2 hrsti hladkolisté petrželky, nasekané
2 citrony
1 lžíce hladké mouky
vařená rýže k podávání
Na kořenicí směs
½ lžičky sladké mleté papriky
½ lžičky pálivé papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého zázvoru
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého pepře
½ lžičky soli

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte všechny ingredience na kořenicí směs a dejte ji stranou.
Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a důkladně je ze všech stran osolte a opepřete.
Máslo rozpalte v těžkém silnostěnném hrnci a pak na něm postupně ze všech stran opečte maso. Dejte ho stranou a do hrnce naopak vsypte cibuli (bude-li potřeba, přidejte kousek másla) a opečte ji. Přidejte česnek, krátce opečte a vsypte kořenicí směs, nechte ji rozvonět a přilijte 250 ml vody. Vařečkou ze dna i stran oškrábejte všechny připečeniny a vše přiveďte k varu. Do hrnce vraťte maso, přidejte olivy, posypte koriandrem a petrželkou, zastříkněte šťávou z 1 citronu a přiklopené dejte do trouby. Při 180 °C pečte asi 1 hodinu.
Vyndejte z trouby a z hrnce vyjměte maso i olivy, dejte je do mísy a udržujte teplé. Do výpeku vymačkejte šťávu z druhého citronu.
Hladkou mouku smíchejte se 2 lžícemi vody a kašičkou zahustěte výpek.
Přiveďte k varu, chvíli provářejte, vraťte maso a poté podávejte.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.