Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Marinovaný losos s červenou řepou a koprem

Marinovaný losos s červenou řepou a koprem

Ingredience

800 g čerstvého lososa
3 červené řepy
150 g krupicového cukru
150 g soli
1 lžička pepře
150 g čerstvého kopru
1 lžíce olivového oleje
1 citron

Postup přípravy

1. Filet lososa položte do pekáčku.

2. V mixéru rozmixujte uvařenou červenou řepu, cukr, sůl, pepř a polovinu kopru. Směs naneste rovnoměrně na lososa a překryjte potravinářskou fólií. Zatěžkejte druhým pekáčkem nebo prkénkem se zátěží. Uložte na 1–2 dny do chladničky.

3. Z lososa setřete všechnu marinádu, důkladně jej opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Uvidíte, že se řepnou šťávou krásně zbarvil do červena.

4. Lososa podávejte při pokojové teplotě. Nakrájejte ho na velmi tenké plátky, posypte zbylým nasekaným koprem, zakápněte olivovým olejem a servírujte s klínky citronu a čerstvým pečivem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty