Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Marinovaná hovězí žebra

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Marinovaná hovězí žebra

Co budete potřebovat

2 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce kukuřičného škrobu
4 stroužky česneku
1 lžička hořčičného semínka
sůl, pepř
1 ½ kg hovězích žeber
1 pomeranč
2 salátové okurky
1 cibule
1 citron
2 lžíce bílého vinného octa
1 hrst hladkolisté petrželky
1 paprička jalapeño
100 g polníčku

Jak na to?

1. V misce smíchejte med s olivovým olejem, škrobem, prolisovanými stroužky česneku, pomletým hořčičným semínkem, solí a pepřem. Kořenicí směs vmasírujte do žeber a dejte na 30 minut do lednice.
2. Žebra dejte na gril a grilujte zakrytá asi 3 hodiny. Přesuňte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout.
3. Omytý pomeranč nakrájejte na plátky a dejte opéct na gril, dokud se neobjeví mřížka. Omytou salátovou okurku podélně nakrájejte pomocí škrabky na dlouhé stuhy. Cibuli oloupejte a polovinu pokrájejte na tenké měsíčky. Pomeranč v míse smíchejte s okurkou a cibulí, 2 lžícemi citronové šťávy, bílým vinným octem, pokrájenou petrželkou, na kolečka pokrájenou papričkou jalapeño a polníčkem.
4. Maso zbavte kostí a pokrájejte na tenké plátky. Servírujte se salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marinovaná hovězí žebra

Hlavní chod Snadné Maso Grilování Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce kukuřičného škrobu
4 stroužky česneku
1 lžička hořčičného semínka
sůl, pepř
1 ½ kg hovězích žeber
1 pomeranč
2 salátové okurky
1 cibule
1 citron
2 lžíce bílého vinného octa
1 hrst hladkolisté petrželky
1 paprička jalapeño
100 g polníčku

Jak na to?

1. V misce smíchejte med s olivovým olejem, škrobem, prolisovanými stroužky česneku, pomletým hořčičným semínkem, solí a pepřem. Kořenicí směs vmasírujte do žeber a dejte na 30 minut do lednice.
2. Žebra dejte na gril a grilujte zakrytá asi 3 hodiny. Přesuňte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout.
3. Omytý pomeranč nakrájejte na plátky a dejte opéct na gril, dokud se neobjeví mřížka. Omytou salátovou okurku podélně nakrájejte pomocí škrabky na dlouhé stuhy. Cibuli oloupejte a polovinu pokrájejte na tenké měsíčky. Pomeranč v míse smíchejte s okurkou a cibulí, 2 lžícemi citronové šťávy, bílým vinným octem, pokrájenou petrželkou, na kolečka pokrájenou papričkou jalapeño a polníčkem.
4. Maso zbavte kostí a pokrájejte na tenké plátky. Servírujte se salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty