Marinovaná hovězí žebra
Ingredience
2 | lžíce medu |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce kukuřičného škrobu |
4 | stroužky česneku |
1 | lžička hořčičného semínka |
sůl, pepř | |
1 ½ kg | hovězích žeber |
1 | pomeranč |
2 | salátové okurky |
1 | cibule |
1 | citron |
2 | lžíce bílého vinného octa |
1 | hrst hladkolisté petrželky |
1 | paprička jalapeño |
100 g | polníčku |
Postup přípravy
1. V misce smíchejte med s olivovým olejem, škrobem, prolisovanými stroužky česneku, pomletým hořčičným semínkem, solí a pepřem. Kořenicí směs vmasírujte do žeber a dejte na 30 minut do lednice.
2. Žebra dejte na gril a grilujte zakrytá asi 3 hodiny. Přesuňte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout.
3. Omytý pomeranč nakrájejte na plátky a dejte opéct na gril, dokud se neobjeví mřížka. Omytou salátovou okurku podélně nakrájejte pomocí škrabky na dlouhé stuhy. Cibuli oloupejte a polovinu pokrájejte na tenké měsíčky. Pomeranč v míse smíchejte s okurkou a cibulí, 2 lžícemi citronové šťávy, bílým vinným octem, pokrájenou petrželkou, na kolečka pokrájenou papričkou jalapeño a polníčkem.
4. Maso zbavte kostí a pokrájejte na tenké plátky. Servírujte se salátem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY