×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Marinovaná hovězí žebra

Další recepty a články

Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...

Marinovaná hovězí žebra

Co budete potřebovat

marináda:
2 cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
8 lžic rozmixovaných loupaných rajčat
4 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce červeného vína
sůl a pepř
1 kg hovězích žeber
2 mrkve
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
4 cibule

Jak na to?

Začněte přípravou marinády. Dvě cibule posekejte nadrobno, česnek rozdrťte, chilli papričku pokrájejte a smíchejte s dalšími surovinami na marinádu.
Žebra uvařte spolu s kořením a mrkví doměkka, ještě horké obalte v marinádě a nechte do druhého dne odležet v lednici.
Do pekáče dejte na klínky pokrájené cibule, na ně vložte naložená žebra a pečte asi 20 minut v troubě rozpálené na 220 °C. Ideální přílohou je dobrý chléb.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marinovaná hovězí žebra

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Přední hovězí podle Zdeňka Pohlreicha Magazín 2/2017 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

marináda:
2 cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
8 lžic rozmixovaných loupaných rajčat
4 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce červeného vína
sůl a pepř
1 kg hovězích žeber
2 mrkve
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
4 cibule

Jak na to?

Začněte přípravou marinády. Dvě cibule posekejte nadrobno, česnek rozdrťte, chilli papričku pokrájejte a smíchejte s dalšími surovinami na marinádu.
Žebra uvařte spolu s kořením a mrkví doměkka, ještě horké obalte v marinádě a nechte do druhého dne odležet v lednici.
Do pekáče dejte na klínky pokrájené cibule, na ně vložte naložená žebra a pečte asi 20 minut v troubě rozpálené na 220 °C. Ideální přílohou je dobrý chléb.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...

Inspirujte se podobnými recepty