
Makrobiotická miska s miso dresinkem
Ingredience
200 g | cizrny NP Bio |
400 g | pohanky loupané NP Bio |
1 | kostka zeleninového bujónu NP Bio |
6 | lžic sójové omáčky |
200 g | uzeného tempehu NP Bio |
300 g | brokolice |
4 | ředkvičky |
2 | mrkve NP Bio |
4 | plátky řasy nori |
2 | lžíce řepkového oleje |
40 g | majonézy |
2 | lžíce jablečného octa |
35 g | medu |
2 | lžíce dýňových semínek |
1 | lžíce sezamových semínek |
Postup přípravy
1. Cizrnu namočte den předem do studené vody.
2. Další den ji propláchněte a vařte alespoň hodinu v osolené vodě doměkka.
3. Pohanku propláchněte. Dejte do hrnce, zalijte 600 ml zeleninového vývaru připraveného z bio bujónu a přidejte 4 lžíce sójové omáčky. Vařte 10 minut na mírném ohni. Přiklopte pokličkou a nechte dalších 15 minut dojít.
4. Tempeh nakrájejte na plátky. Omytou brokolici rozdělte na menší růžičky. Očištěné ředkvičky nakrájejte na plátky a mrkev na nudličky.
5. Řasy natrhejte na větší kusy, zalijte horkou vodou a nechte 5 minut změknout. Pak vodu slijte.
6. V pánvi rozehřejte olej a orestujte plátky tempehu dozlatova spolu s brokolicí.
7. Majonézu, zbylé 2 lžíce sójové omáčky, ocet a med spolu v misce promíchejte.
8. Do připravené misky, ve které budete pokrm podávat, vkládejte vedle sebe uvařenou pohanku, cizrnu, orestovaný tempeh, brokolici, nudličky mrkve, plátky ředkvičky a řasy nori. Doprostřed dejte majonézový dresink. Posypte dýňovými a sezamovými semínky