Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g cizrny NP Bio
400 g pohanky loupané NP Bio
1 kostka zeleninového bujónu NP Bio
6 lžic sójové omáčky
200 g uzeného tempehu NP Bio
300 g brokolice
4 ředkvičky
2 mrkve NP Bio
4 plátky řasy nori
2 lžíce řepkového oleje
40 g majonézy
2 lžíce jablečného octa
35 g medu
2 lžíce dýňových semínek
1 lžíce sezamových semínek

Postup přípravy

1. Cizrnu namočte den předem do studené vody.

2. Další den ji propláchněte a vařte alespoň hodinu v osolené vodě doměkka.

3. Pohanku propláchněte. Dejte do hrnce, zalijte 600 ml zeleninového vývaru připraveného z bio bujónu a přidejte 4 lžíce sójové omáčky. Vařte 10 minut na mírném ohni. Přiklopte pokličkou a nechte dalších 15 minut dojít.

4. Tempeh nakrájejte na plátky. Omytou brokolici rozdělte na menší růžičky. Očištěné ředkvičky nakrájejte na plátky a mrkev na nudličky.

5. Řasy natrhejte na větší kusy, zalijte horkou vodou a nechte 5 minut změknout. Pak vodu slijte.

6. V pánvi rozehřejte olej a orestujte plátky tempehu dozlatova spolu s brokolicí.

7. Majonézu, zbylé 2 lžíce sójové omáčky, ocet a med spolu v misce promíchejte.

8. Do připravené misky, ve které budete pokrm podávat, vkládejte vedle sebe uvařenou pohanku, cizrnu, orestovaný tempeh, brokolici, nudličky mrkve, plátky ředkvičky a řasy nori. Doprostřed dejte majonézový dresink. Posypte dýňovými a sezamovými semínky

Pomohl vám recept?

Další videorecepty