Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Makrobiotická miska  s miso dresinkem

Další recepty a články

Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná...
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s...
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...

Makrobiotická miska s miso dresinkem

Co budete potřebovat

200 g cizrny NP Bio
400 g pohanky loupané NP Bio
1 kostka zeleninového bujónu NP Bio
6 lžic sójové omáčky
200 g uzeného tempehu NP Bio
300 g brokolice
4 ředkvičky
2 mrkve NP Bio
4 plátky řasy nori
2 lžíce řepkového oleje
40 g majonézy
2 lžíce jablečného octa
35 g medu
2 lžíce dýňových semínek
1 lžíce sezamových semínek

Jak na to?

1. Cizrnu namočte den předem do studené vody.

2. Další den ji propláchněte a vařte alespoň hodinu v osolené vodě doměkka.

3. Pohanku propláchněte. Dejte do hrnce, zalijte 600 ml zeleninového vývaru připraveného z bio bujónu a přidejte 4 lžíce sójové omáčky. Vařte 10 minut na mírném ohni. Přiklopte pokličkou a nechte dalších 15 minut dojít.

4. Tempeh nakrájejte na plátky. Omytou brokolici rozdělte na menší růžičky. Očištěné ředkvičky nakrájejte na plátky a mrkev na nudličky.

5. Řasy natrhejte na větší kusy, zalijte horkou vodou a nechte 5 minut změknout. Pak vodu slijte.

6. V pánvi rozehřejte olej a orestujte plátky tempehu dozlatova spolu s brokolicí.

7. Majonézu, zbylé 2 lžíce sójové omáčky, ocet a med spolu v misce promíchejte.

8. Do připravené misky, ve které budete pokrm podávat, vkládejte vedle sebe uvařenou pohanku, cizrnu, orestovaný tempeh, brokolici, nudličky mrkve, plátky ředkvičky a řasy nori. Doprostřed dejte majonézový dresink. Posypte dýňovými a sezamovými semínky





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Makrobiotická miska s miso dresinkem

Hlavní chod Velmi snadné Zelenina Něco lehkého Vegetariánské Magazín 10/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

200 g cizrny NP Bio
400 g pohanky loupané NP Bio
1 kostka zeleninového bujónu NP Bio
6 lžic sójové omáčky
200 g uzeného tempehu NP Bio
300 g brokolice
4 ředkvičky
2 mrkve NP Bio
4 plátky řasy nori
2 lžíce řepkového oleje
40 g majonézy
2 lžíce jablečného octa
35 g medu
2 lžíce dýňových semínek
1 lžíce sezamových semínek

Jak na to?

1. Cizrnu namočte den předem do studené vody.

2. Další den ji propláchněte a vařte alespoň hodinu v osolené vodě doměkka.

3. Pohanku propláchněte. Dejte do hrnce, zalijte 600 ml zeleninového vývaru připraveného z bio bujónu a přidejte 4 lžíce sójové omáčky. Vařte 10 minut na mírném ohni. Přiklopte pokličkou a nechte dalších 15 minut dojít.

4. Tempeh nakrájejte na plátky. Omytou brokolici rozdělte na menší růžičky. Očištěné ředkvičky nakrájejte na plátky a mrkev na nudličky.

5. Řasy natrhejte na větší kusy, zalijte horkou vodou a nechte 5 minut změknout. Pak vodu slijte.

6. V pánvi rozehřejte olej a orestujte plátky tempehu dozlatova spolu s brokolicí.

7. Majonézu, zbylé 2 lžíce sójové omáčky, ocet a med spolu v misce promíchejte.

8. Do připravené misky, ve které budete pokrm podávat, vkládejte vedle sebe uvařenou pohanku, cizrnu, orestovaný tempeh, brokolici, nudličky mrkve, plátky ředkvičky a řasy nori. Doprostřed dejte majonézový dresink. Posypte dýňovými a sezamovými semínky

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...

Inspirujte se podobnými recepty