Lososové lasagne s bešamelem
Ingredience
3 | lžíce olivového oleje |
1 | šalotka |
3 | stroužky česneku |
250 g | ricotty |
400 g | čerstvého špenátu |
sůl, pepř | |
300 ml | bešamelu |
400 g | čerstvého lososa |
1 | citron |
250 g | lasagní |
150 g | parmazánu |
Postup přípravy
1. Na oleji ve větší pánvi zpěňte najemno pokrájenou šalotku a česnek. Vmíchejte ricottu a nechte rozpustit. Vsypte špenát, nechte ho zavadnout, osolte, opepřete a vlijte 2/3 bešamelu. Promíchejte a odstavte z ohně.
2. Lososa pokrájejte na tenké plátky, pokapejte citronovou šťávou a osolte.
3. Do zapékací mísy (30 × 17,5 × 6,5 cm) rozprostřete vrstvu špenátové směsi, obložte lososem a plátky lasagní. Postup opakujte čtyřikrát. Poslední vrstvu lasagní přelijte čistým bešamelem a zasypejte najemno nastrouhaným parmazánem.
4. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 50 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY