
Losos s fenyklovým salátem
Postup přípravy
Fenykl dobře omyjte, případně ho zbavte špatné horní vrstvy, rozpulte, vyřízněte dřevnatý košťál a nakrájejte ho na tenké plátky. Jablko přepulte, vyřízněte z něj jádřinec a nakrájejte na tenké proužky. Celer zbavte slupky a nakrájejte na stejné tenké proužky jako jablko. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s
ostatní zeleninou ve větší míse. Přidejte nasekaný čerstvý kopr.
Ve zvláštní misce vytvořte zálivku na salát smícháním medu, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře. Zálivkou dochuťte salát a dobře promíchejte. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.
Nožem z lososa odkrojte tenkou část na břiše, dobře osolte a opepřete z obou stran.
Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, na kterém následně opečte lososa, nejdříve
kůží dolů. Hotového lososa podávejte s fenyklovým salátem.