×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Losos s fenyklovým salátem

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Losos s fenyklovým salátem

Co budete potřebovat

300 g lososa
olivový olej
sůl, pepř
Na fenyklový salát:
1 fenykl
1 jablko
½ menší hlavy celeru
2 - 3 větvičky řapíkatého celeru
kopr
1 lžička medu
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce citrónové šťávy
lžíce nasekaných vlašských ořechů
sůl, pepř

Jak na to?

Fenykl dobře omyjte, případně ho zbavte špatné horní vrstvy, rozpulte, vyřízněte dřevnatý košťál a nakrájejte ho na tenké plátky. Jablko přepulte, vyřízněte z něj jádřinec a nakrájejte na tenké proužky. Celer zbavte slupky a nakrájejte na stejné tenké proužky jako jablko. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s
ostatní zeleninou ve větší míse. Přidejte nasekaný čerstvý kopr.

Ve zvláštní misce vytvořte zálivku na salát smícháním medu, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře. Zálivkou dochuťte salát a dobře promíchejte. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.

Nožem z lososa odkrojte tenkou část na břiše, dobře osolte a opepřete z obou stran.
Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, na kterém následně opečte lososa, nejdříve
kůží dolů. Hotového lososa podávejte s fenyklovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos s fenyklovým salátem

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Ryby Videorecept Magazín Videorecept
Průměrné hodnocení 5 (1)
Vánoce nemusí znamenat jen smaženou rybu s bramborovým salátem. Zkuste náš recept na lososa plného zdravých tuků s lehkým fenyklovým salátem.

Co budete potřebovat

300 g lososa
olivový olej
sůl, pepř
Na fenyklový salát:
1 fenykl
1 jablko
½ menší hlavy celeru
2 - 3 větvičky řapíkatého celeru
kopr
1 lžička medu
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce citrónové šťávy
lžíce nasekaných vlašských ořechů
sůl, pepř

Jak na to?

Fenykl dobře omyjte, případně ho zbavte špatné horní vrstvy, rozpulte, vyřízněte dřevnatý košťál a nakrájejte ho na tenké plátky. Jablko přepulte, vyřízněte z něj jádřinec a nakrájejte na tenké proužky. Celer zbavte slupky a nakrájejte na stejné tenké proužky jako jablko. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s
ostatní zeleninou ve větší míse. Přidejte nasekaný čerstvý kopr.

Ve zvláštní misce vytvořte zálivku na salát smícháním medu, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře. Zálivkou dochuťte salát a dobře promíchejte. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.

Nožem z lososa odkrojte tenkou část na břiše, dobře osolte a opepřete z obou stran.
Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, na kterém následně opečte lososa, nejdříve
kůží dolů. Hotového lososa podávejte s fenyklovým salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty