×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Losos s fenyklovým salátem

Další recepty a články

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z...
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z kokosové...
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky

Losos s fenyklovým salátem

Co budete potřebovat

300 g lososa
olivový olej
sůl, pepř
Na fenyklový salát:
1 fenykl
1 jablko
½ menší hlavy celeru
2 - 3 větvičky řapíkatého celeru
kopr
1 lžička medu
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce citrónové šťávy
lžíce nasekaných vlašských ořechů
sůl, pepř

Jak na to?

Fenykl dobře omyjte, případně ho zbavte špatné horní vrstvy, rozpulte, vyřízněte dřevnatý košťál a nakrájejte ho na tenké plátky. Jablko přepulte, vyřízněte z něj jádřinec a nakrájejte na tenké proužky. Celer zbavte slupky a nakrájejte na stejné tenké proužky jako jablko. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s
ostatní zeleninou ve větší míse. Přidejte nasekaný čerstvý kopr.

Ve zvláštní misce vytvořte zálivku na salát smícháním medu, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře. Zálivkou dochuťte salát a dobře promíchejte. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.

Nožem z lososa odkrojte tenkou část na břiše, dobře osolte a opepřete z obou stran.
Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, na kterém následně opečte lososa, nejdříve
kůží dolů. Hotového lososa podávejte s fenyklovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos s fenyklovým salátem

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Ryby Videorecept Magazín Videorecept
Průměrné hodnocení 5 (1)
Vánoce nemusí znamenat jen smaženou rybu s bramborovým salátem. Zkuste náš recept na lososa plného zdravých tuků s lehkým fenyklovým salátem.

Co budete potřebovat

300 g lososa
olivový olej
sůl, pepř
Na fenyklový salát:
1 fenykl
1 jablko
½ menší hlavy celeru
2 - 3 větvičky řapíkatého celeru
kopr
1 lžička medu
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce citrónové šťávy
lžíce nasekaných vlašských ořechů
sůl, pepř

Jak na to?

Fenykl dobře omyjte, případně ho zbavte špatné horní vrstvy, rozpulte, vyřízněte dřevnatý košťál a nakrájejte ho na tenké plátky. Jablko přepulte, vyřízněte z něj jádřinec a nakrájejte na tenké proužky. Celer zbavte slupky a nakrájejte na stejné tenké proužky jako jablko. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s
ostatní zeleninou ve větší míse. Přidejte nasekaný čerstvý kopr.

Ve zvláštní misce vytvořte zálivku na salát smícháním medu, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře. Zálivkou dochuťte salát a dobře promíchejte. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.

Nožem z lososa odkrojte tenkou část na břiše, dobře osolte a opepřete z obou stran.
Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, na kterém následně opečte lososa, nejdříve
kůží dolů. Hotového lososa podávejte s fenyklovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z kokosové...
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat