Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Losos s fenyklovým salátem

Losos s fenyklovým salátem

Vánoce nemusí znamenat jen smaženou rybu s bramborovým salátem. Zkuste náš recept na lososa plného zdravých tuků s lehkým fenyklovým salátem.

Ingredience

300 g lososa
olivový olej
sůl, pepř
Na fenyklový salát:
1 fenykl
1 jablko
½ menší hlavy celeru
2 - 3 větvičky řapíkatého celeru
kopr
1 lžička medu
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce citrónové šťávy
lžíce nasekaných vlašských ořechů
sůl, pepř

Postup přípravy

Fenykl dobře omyjte, případně ho zbavte špatné horní vrstvy, rozpulte, vyřízněte dřevnatý košťál a nakrájejte ho na tenké plátky. Jablko přepulte, vyřízněte z něj jádřinec a nakrájejte na tenké proužky. Celer zbavte slupky a nakrájejte na stejné tenké proužky jako jablko. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s
ostatní zeleninou ve větší míse. Přidejte nasekaný čerstvý kopr.

Ve zvláštní misce vytvořte zálivku na salát smícháním medu, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře. Zálivkou dochuťte salát a dobře promíchejte. Posypte nasekanými vlašskými ořechy.

Nožem z lososa odkrojte tenkou část na břiše, dobře osolte a opepřete z obou stran.
Rozpalte pánev s kapkou olivového oleje, na kterém následně opečte lososa, nejdříve
kůží dolů. Hotového lososa podávejte s fenyklovým salátem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
4hodnocení3

Další videorecepty