1
Troubu předehřejte na 220 °C. Plátky bagety rozložte na dva plechy a po obou stranách je zlehka potřete olejem. Pečte 4–5 minut dozlatova a dokřupava, po dvou minutách bagetky otočte. Nechte je vychladnout. Rozdělte je po šesti a připravte následovně:
2
S AVOKÁDEM A FETOU: Avokádo pokapejte limetkovou šťávou, rozdělte na crostini. Navrch dejte fetu a posypte sezamem.
3
S KOZÍM SÝREM A BROSKVÍ: Opečte broskev z obou stran na grilovací pánvi. Sýr namažte na crostini, navrch položte kousek broskve a ozdobte tymiánovými lístky.
4
S CHŘESTEM A KAPARY: Crostini potřete sýrem, rozdělte na ně chřest, kapary a ozdobte lístky máty.
5
S PESTEM A RAJČÁTKY: Rozdělte na crostini plátky lučiny a rajčat, trochu pesta a bazalkové lístky.
6
S RICOTTOU, LOSOSEM A HRÁŠKEM: Vhoďte hrášek na minutu do vařící vody, sceďte ho a zlehka rozmačkejte. Na crostini namažte ricottu, dejte plátek lososa, rozdělte rozmačkaný hrášek a posypte sýrem.
7
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY: Na crostini dejte gorgonzolu, fík a posypte ořechy.
8
Před podáváním ochuťte všechny crostini solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Plátky bagety rozložte na dva plechy a po obou stranách je zlehka potřete olejem. Pečte 4–5 minut dozlatova a dokřupava, po dvou minutách bagetky otočte. Nechte je vychladnout. Rozdělte je po šesti a připravte následovně:
2
S AVOKÁDEM A FETOU: Avokádo pokapejte limetkovou šťávou, rozdělte na crostini. Navrch dejte fetu a posypte sezamem.
3
S KOZÍM SÝREM A BROSKVÍ: Opečte broskev z obou stran na grilovací pánvi. Sýr namažte na crostini, navrch položte kousek broskve a ozdobte tymiánovými lístky.
4
S CHŘESTEM A KAPARY: Crostini potřete sýrem, rozdělte na ně chřest, kapary a ozdobte lístky máty.
5
S PESTEM A RAJČÁTKY: Rozdělte na crostini plátky lučiny a rajčat, trochu pesta a bazalkové lístky.
6
S RICOTTOU, LOSOSEM A HRÁŠKEM: Vhoďte hrášek na minutu do vařící vody, sceďte ho a zlehka rozmačkejte. Na crostini namažte ricottu, dejte plátek lososa, rozdělte rozmačkaný hrášek a posypte sýrem.
7
S GORGONZOLOU, FÍKY A OŘECHY: Na crostini dejte gorgonzolu, fík a posypte ořechy.
8
Před podáváním ochuťte všechny crostini solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.