Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Losos keta v papilotě se špenátem a žampiony

Losos keta v papilotě se špenátem a žampiony

Ingredience

1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 citron NP Bio
2 lžičky javorového sirupu
4 filety lososa keta z Rybího trhu Albert
200 g baby špenátu
200 g žampionů
4 stroužky česneku

Postup přípravy

1. V misce metličkou smíchejte sůl, pepř, nastrouhanou citronovou kůru z dobře omytého citronu a javorový sirup. Filety lososa nechte ve směsi 10 minut marinovat.

2. Mezitím z pečicího papíru vystřihněte 4 čtverce o velikosti 25 × 25 cm. Na každý pak navrstvěte špenát, očištěné žampiony překrojené napůl a navrch položte filet lososa. Ke každé porci poté přidejte ještě dlaní rozdrcený stroužek česneku. Složte do pevně uzavřených balíčků a dejte do zapékací mísy. Pečte 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

3. Lososa v papírové papilotě přendejte na talíř a podávejte.

Pomohl vám recept?
6hodnocení3

Další videorecepty