Albert logo
  • Žemlovka s houbami a bylinkami

Žemlovka s houbami a bylinkami

Žemlovka s houbami a bylinkami
Snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Chléb 340 g
  • Olej slunečnicový 2 člž
  • Žampiony hnědé 2 ks
  • Hřiby 350 g
  • Mléko 750 ml
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Rozmarýn sušený 2 člž
  • Pepř 1/4 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Sýr Gruyère 125 g
  • Vejce 3 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Chléb 340 g
  • Olej slunečnicový 2 člž
  • Žampiony hnědé 2 ks
  • Hřiby 350 g
  • Mléko 750 ml
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Rozmarýn sušený 2 člž
  • Pepř 1/4 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Sýr Gruyère 125 g
  • Vejce 3 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

  1. 1
    Žemlovku jste již určitě někdy ochutnali. Ochutnali jste ale už i žemlovku s houbami a bylinkami?
  2. 2
    Kostičky chleba vložte do mísy, zalijte je 500 ml mléka a dejte na 30 minut chladit do lednice, občas promíchejte.
  3. 3
    Žampiony zbavte noh a klobouky pokrájejte na plátky.
  4. 4
    Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. 5
    Olej rozpalte v pánvi, přidejte kousky žampionů i hříbky a opékejte 4 minuty.
  6. 6
    Poté vmíchejte petrželku, rozmarýn, sůl, pepř i česnek, opékejte další minutu a sejměte z ohně.
  7. 7
    Zbylé mléko našlehejte s vejci a bílkem.
  8. 8
    Zapékací mísu vymažte olejem, navrstvěte do ní asi polovinu chleba s mlékem, navrch dejte houbovou směs z pánve, posypte třetinou sýru, překryjte zbývajícím chlebem a posypte zbylým sýrem.
  9. 9
    Nakonec vše přelijte mlékem s vejci a pečte 45 minut.
  1. 1
    Žemlovku jste již určitě někdy ochutnali. Ochutnali jste ale už i žemlovku s houbami a bylinkami?
  2. 2
    Kostičky chleba vložte do mísy, zalijte je 500 ml mléka a dejte na 30 minut chladit do lednice, občas promíchejte.
  3. 3
    Žampiony zbavte noh a klobouky pokrájejte na plátky.
  4. 4
    Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. 5
    Olej rozpalte v pánvi, přidejte kousky žampionů i hříbky a opékejte 4 minuty.
  6. 6
    Poté vmíchejte petrželku, rozmarýn, sůl, pepř i česnek, opékejte další minutu a sejměte z ohně.
  7. 7
    Zbylé mléko našlehejte s vejci a bílkem.
  8. 8
    Zapékací mísu vymažte olejem, navrstvěte do ní asi polovinu chleba s mlékem, navrch dejte houbovou směs z pánve, posypte třetinou sýru, překryjte zbývajícím chlebem a posypte zbylým sýrem.
  9. 9
    Nakonec vše přelijte mlékem s vejci a pečte 45 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 47 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 4 dny

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 18 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 47 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.