
Letní salát s uzenou makrelou

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Léto
Salát
Ingredience
Složení 4 porce
- Vejce 8 ks
- Brambory rané 500 g
- Olej olivový 3 plž
- Salát Little gem 4 ks
- Hořčice dijonská 1 člž
- Vinný bílý ocet 1 člž
- Sůl
- Cukr krupicový 1/2 člž
- Makrela uzená 4 ks
- Pepř
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Vejce 8 ks
- Brambory rané 500 g
- Olej olivový 3 plž
- Salát Little gem 4 ks
- Hořčice dijonská 1 člž
- Vinný bílý ocet 1 člž
- Sůl
- Cukr krupicový 1/2 člž
- Makrela uzená 4 ks
- Pepř
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
Příprava
- 1Vejce vařte ve vroucí vodě 9 minut, pak je vložte na 3 minuty do studené vody a oloupejte.
- 2Brambory vařte 18–20 minut. Rozpulte je a zprudka opečte na oleji.
- 3Salát rozeberte na listy a rozložte na talíře.
- 4Na dresink promíchejte hořčici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř.
- 5Na salátové listy natrhejte makrelu zbavenou kůže a kostí, přidejte brambory a rozpůlená vejce. Přelijte dresinkem a posypte nasekanou petrželkou.
- 1Vejce vařte ve vroucí vodě 9 minut, pak je vložte na 3 minuty do studené vody a oloupejte.
- 2Brambory vařte 18–20 minut. Rozpulte je a zprudka opečte na oleji.
- 3Salát rozeberte na listy a rozložte na talíře.
- 4Na dresink promíchejte hořčici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř.
- 5Na salátové listy natrhejte makrelu zbavenou kůže a kostí, přidejte brambory a rozpůlená vejce. Přelijte dresinkem a posypte nasekanou petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.