Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

700 g růžičkové kapusty
1 hruška
1 jablko
½ červené cibule
30 ml olivového oleje
sůl
pepř
100 g sušených brusinek

Postup přípravy

1. Kapustičky očistěte a podélně rozpulte. Vložte do vroucí osolené vody, cca 3 minuty povařte, sceďte a prolijte ledovou vodou, aby si zachovaly barvu. Osušte papírovou utěrkou.

2. Hrušku a jablko zbavte jádřince a nakrájejte i se slupkou na osminy. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Vše promíchejte ve velké míse s olejem, ½ lžičky soli a špetkou pepře.

3. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C, dokud kapustičky nezískají zlatohnědou barvu a nezačnou křupat a jablka a hrušky nezkaramelizují. V polovině pečení jednou promíchejte.

4. Posypte brusinkami a ihned podávejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty