Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřový burger s karamelizovanou cibulkou
Albert logoAlbert logo
  • Vepřový burger s karamelizovanou cibulkou

Vepřový burger s karamelizovanou cibulkou

Vepřový burger s karamelizovanou cibulkou
Snadné
31-45 minut
4/5
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 1 plž
  • Cukr třtinový 120 g
  • Cibule 2 ks
  • Majonéza 75 g
  • Sherry 80 ml
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Jablko 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Mleté maso vepřové 500 g
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř
  • Houska kaiserka 4 ks
  • Hořčice dijonská
  • Olej olivový 1 plž
  • Cukr třtinový 120 g
  • Cibule 2 ks
  • Majonéza 75 g
  • Sherry 80 ml
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Jablko 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Mleté maso vepřové 500 g
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř
  • Houska kaiserka 4 ks
  • Hořčice dijonská

Příprava

1
Nejprve si připravte karamelizovanou cibulku. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Rozpalte olej ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a smažte ji na středním plamenu doměkka přibližně 10 minut. Poté přidejte cukr a sherry ocet a povařte ještě přibližně 15 minut.
2
Dále si připravte salát. Nejdříve nakrájejte jablko a celer na hranolky. Poté smíchejte majonézu s balzamikovým octem, přidejte jablečné a celerové hranolky a dochuťte solí a pepřem.
3
Vložte mleté maso do mísy, přidejte lisovaný česnek, tymiánové lístky a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, a poté z hmoty vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.
4
Rozkrojte kaiserky na dvě poloviny, přičemž spodní část potřete hořčicí. Dále na spodní část kaiserky vložte připravený salát, poté vložte ogrilovaný burger a navrch nasypte karamelizovanou cibulku. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí kaiserky.
1
Nejprve si připravte karamelizovanou cibulku. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Rozpalte olej ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a smažte ji na středním plamenu doměkka přibližně 10 minut. Poté přidejte cukr a sherry ocet a povařte ještě přibližně 15 minut.
2
Dále si připravte salát. Nejdříve nakrájejte jablko a celer na hranolky. Poté smíchejte majonézu s balzamikovým octem, přidejte jablečné a celerové hranolky a dochuťte solí a pepřem.
3
Vložte mleté maso do mísy, přidejte lisovaný česnek, tymiánové lístky a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, a poté z hmoty vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.
4
Rozkrojte kaiserky na dvě poloviny, přičemž spodní část potřete hořčicí. Dále na spodní část kaiserky vložte připravený salát, poté vložte ogrilovaný burger a navrch nasypte karamelizovanou cibulku. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí kaiserky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Mleté maso má po tepelné úpravě tendenci narůstat do výšky na úkor svého průměru, čímž může způsobovat problémy při servírování. Pokud nechcete, aby vaše burgery připomínaly spíše karbanátky, doporučujeme při tvarování vytvořit tenčí placky o větším průměru.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.