
Vepřový burger s karamelizovanou cibulkou

Snadné
31-45 minut
4/5
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Olej olivový 1 plž
- Cukr třtinový 120 g
- Cibule 2 ks
- Majonéza 75 g
- Sherry 80 ml
- Balzamikový ocet 1 plž
- Jablko 1 ks
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Mleté maso vepřové 500 g
- Sůl
- Tymián čerstvý 1 plž
- Česnek 2 strouž.
- Pepř
- Houska kaiserka 4 ks
- Hořčice dijonská
- Olej olivový 1 plž
- Cukr třtinový 120 g
- Cibule 2 ks
- Majonéza 75 g
- Sherry 80 ml
- Balzamikový ocet 1 plž
- Jablko 1 ks
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Mleté maso vepřové 500 g
- Sůl
- Tymián čerstvý 1 plž
- Česnek 2 strouž.
- Pepř
- Houska kaiserka 4 ks
- Hořčice dijonská
Příprava
- 1Nejprve si připravte karamelizovanou cibulku. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Rozpalte olej ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a smažte ji na středním plamenu doměkka přibližně 10 minut. Poté přidejte cukr a sherry ocet a povařte ještě přibližně 15 minut.
- 2Dále si připravte salát. Nejdříve nakrájejte jablko a celer na hranolky. Poté smíchejte majonézu s balzamikovým octem, přidejte jablečné a celerové hranolky a dochuťte solí a pepřem.
- 3Vložte mleté maso do mísy, přidejte lisovaný česnek, tymiánové lístky a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, a poté z hmoty vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.
- 4Rozkrojte kaiserky na dvě poloviny, přičemž spodní část potřete hořčicí. Dále na spodní část kaiserky vložte připravený salát, poté vložte ogrilovaný burger a navrch nasypte karamelizovanou cibulku. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí kaiserky.
- 1Nejprve si připravte karamelizovanou cibulku. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Rozpalte olej ve větší pánvi s nepřilnavým povrchem, vsypte cibuli a smažte ji na středním plamenu doměkka přibližně 10 minut. Poté přidejte cukr a sherry ocet a povařte ještě přibližně 15 minut.
- 2Dále si připravte salát. Nejdříve nakrájejte jablko a celer na hranolky. Poté smíchejte majonézu s balzamikovým octem, přidejte jablečné a celerové hranolky a dochuťte solí a pepřem.
- 3Vložte mleté maso do mísy, přidejte lisovaný česnek, tymiánové lístky a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte, a poté z hmoty vytvarujte 4 burgery, které potřete olejem, a následně grilujte z obou stran přibližně 4 až 5 minut.
- 4Rozkrojte kaiserky na dvě poloviny, přičemž spodní část potřete hořčicí. Dále na spodní část kaiserky vložte připravený salát, poté vložte ogrilovaný burger a navrch nasypte karamelizovanou cibulku. Nakonec celý burger přiklopte vrchní částí kaiserky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Mleté maso má po tepelné úpravě tendenci narůstat do výšky na úkor svého průměru, čímž může způsobovat problémy při servírování. Pokud nechcete, aby vaše burgery připomínaly spíše karbanátky, doporučujeme při tvarování vytvořit tenčí placky o větším průměru.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.