
Lahodné kari ze zbytku kuřete
Ingredience
250 g | rýže |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
2 cm | zázvoru |
1 | hrst čerstvého koriandru včetně stonků |
1 | lžíce kari koření |
300 g | zbylého pečeného kuřecího masa |
300 g | zbylé pečené zeleniny |
10 | zelených hrachových lusků |
1 | plechovka kokosového mléka |
1 | citron |
1 | špetka chilli vloček |
Postup přípravy
1. Rýži připravte podle návodu na obalu.
2. Mezitím na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a orestujte na něm oloupanou cibuli nakrájenou na proužky. Přidejte oloupané a najemno nakrájené 2 stroužky česneku, 2 cm zázvoru, nadrobno pokrájené stonky koriandru a kari koření. Restujte společně další minutu.
3. Přidejte zbylé pečené maso natrhané na kousky, zbylou pečenou zeleninu a 10 spařených hrachových lusků.
4. Do pánve vlijte kokosové mléko a minutu povařte. Poté dochuťte šťávou z poloviny citronu. Nakonec kari ozdobte zbylými lístky koriandru, klínkem citronu, a pokud chcete, také špetkou chilli vloček. Oběd, který zachránil maso z nedělní pečínky, je na stole.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod