Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g rýže
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
2 cm zázvoru
1 hrst čerstvého koriandru včetně stonků
1 lžíce kari koření
300 g zbylého pečeného kuřecího masa
300 g zbylé pečené zeleniny
10 zelených hrachových lusků
1 plechovka kokosového mléka
1 citron
1 špetka chilli vloček

Postup přípravy

1. Rýži připravte podle návodu na obalu.
2. Mezitím na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a orestujte na něm oloupanou cibuli nakrájenou na proužky. Přidejte oloupané a najemno nakrájené 2 stroužky česneku, 2 cm zázvoru, nadrobno pokrájené stonky koriandru a kari koření. Restujte společně další minutu.
3. Přidejte zbylé pečené maso natrhané na kousky, zbylou pečenou zeleninu a 10 spařených hrachových lusků.
4. Do pánve vlijte kokosové mléko a minutu povařte. Poté dochuťte šťávou z poloviny citronu. Nakonec kari ozdobte zbylými lístky koriandru, klínkem citronu, a pokud chcete, také špetkou chilli vloček. Oběd, který zachránil maso z nedělní pečínky, je na stole.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty