×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kynuté knedlíky s povidly a mákem
nad 60 minut , Náročné , Ostatní , Sladká jídla , Vaření ,

Kynuté knedlíky s povidly a mákem

Co budu potřebovat

250 ml mléka
50 g krupicového cukru
15 g droždí
500 g polohrubé mouky
2 vejce
50 g másla + 50 g másla na polití
špetka soli
300 g švestkových povidel, promíchaných s rumem
50 g mletého máku
1–2 lžíce moučkového cukru
vanilková omáčka k podávání

Jak na to?

Zahřejte trochu mléka, vmíchejte do něj lžičku cukru a rozdrobte droždí. Nechte deset minut vzejít kvásek a pak vmíchejte mouku, vejce, máslo, sůl, zbylé mléko i cukr a vymíchejte hladké těsto. Nechte jej na teplém místě zdvojnásobit objem a pak jej rozdělte na šest dílu. Každý dlaní rozplácněte do velikosti malého talířku, doprostřed dejte vždy velkou lžíci povidel a těsto spojte tak, aby povidla nikde nevykukovala a nemohla vytéct, a znovu nechte dvacet minut vykynout. V hrnci vyloženém pařáčkem přiveďte vodu k varu a v páře postupně uvařte knedlíky – trvat to bude vždy zhruba deset až patnáct minut. Uvařené knedlíky propíchejte vidličkou. Podávejte posypané mákem smíchaným s moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem a vanilkovou omáčkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorské vdolečky

    Sladká jídla nad 60 minut
  • Rýžový puding s kokosovým mlékem

    Sladká jídla 15 minut
  • Banánová snídaně s oříšky a  kakaem

    Sladká jídla 15 minut