×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kynuté knedlíky s povidly a mákem

Další recepty a články

Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Rýžový puding s kokosovým...
Rýžový puding s...
Rýžový puding s kokosovým...
Rýžový puding s kokosovým...
Banánová snídaně s oříšky a...
Banánová snídaně s...
Banánová snídaně s oříšky a...
Banánová snídaně s oříšky a...

Kynuté knedlíky s povidly a mákem

Co budete potřebovat

250 ml mléka
50 g krupicového cukru
15 g droždí
500 g polohrubé mouky
2 vejce
50 g másla + 50 g másla na polití
špetka soli
300 g švestkových povidel, promíchaných s rumem
50 g mletého máku
1–2 lžíce moučkového cukru
vanilková omáčka k podávání

Jak na to?

Zahřejte trochu mléka, vmíchejte do něj lžičku cukru a rozdrobte droždí. Nechte deset minut vzejít kvásek a pak vmíchejte mouku, vejce, máslo, sůl, zbylé mléko i cukr a vymíchejte hladké těsto. Nechte jej na teplém místě zdvojnásobit objem a pak jej rozdělte na šest dílu. Každý dlaní rozplácněte do velikosti malého talířku, doprostřed dejte vždy velkou lžíci povidel a těsto spojte tak, aby povidla nikde nevykukovala a nemohla vytéct, a znovu nechte dvacet minut vykynout. V hrnci vyloženém pařáčkem přiveďte vodu k varu a v páře postupně uvařte knedlíky – trvat to bude vždy zhruba deset až patnáct minut. Uvařené knedlíky propíchejte vidličkou. Podávejte posypané mákem smíchaným s moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem a vanilkovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kynuté knedlíky s povidly a mákem

Náročné Ostatní Sladká jídla Vaření Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 3 (34)

Co budete potřebovat

250 ml mléka
50 g krupicového cukru
15 g droždí
500 g polohrubé mouky
2 vejce
50 g másla + 50 g másla na polití
špetka soli
300 g švestkových povidel, promíchaných s rumem
50 g mletého máku
1–2 lžíce moučkového cukru
vanilková omáčka k podávání

Jak na to?

Zahřejte trochu mléka, vmíchejte do něj lžičku cukru a rozdrobte droždí. Nechte deset minut vzejít kvásek a pak vmíchejte mouku, vejce, máslo, sůl, zbylé mléko i cukr a vymíchejte hladké těsto. Nechte jej na teplém místě zdvojnásobit objem a pak jej rozdělte na šest dílu. Každý dlaní rozplácněte do velikosti malého talířku, doprostřed dejte vždy velkou lžíci povidel a těsto spojte tak, aby povidla nikde nevykukovala a nemohla vytéct, a znovu nechte dvacet minut vykynout. V hrnci vyloženém pařáčkem přiveďte vodu k varu a v páře postupně uvařte knedlíky – trvat to bude vždy zhruba deset až patnáct minut. Uvařené knedlíky propíchejte vidličkou. Podávejte posypané mákem smíchaným s moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem a vanilkovou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Rýžový puding s kokosovým...
Rýžový puding s kokosovým...
Rýžový puding s kokosovým...
Rýžový puding s kokosovým...
Banánová snídaně s oříšky a...
Banánová snídaně s oříšky a...
Banánová snídaně s oříšky a...
Banánová snídaně s oříšky a...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat