Kynutý alpský knedlík s povidlovou náplní a mákem
Co budete potřebovat na kynutý alpský knedlík s povidlovou náplní
250 ml | mléka |
50 g | krupicového cukru |
15 g | droždí |
500 g | polohrubé mouky |
2 | vejce |
50 g | másla + 50 g másla na polití |
špetka soli | |
300 g | švestkových povidel, promíchaných s rumem |
50 g | mletého máku |
1–2 | lžíce moučkového cukru |
vanilková omáčka k podávání |
Jak udělat kynutý alpský knedlík zdravější
Recept jak na kynutý alpský knedlík s povidly a mákem
- Zahřejte 50 ml mléka a vmíchejte do něj lžičku krupicového cukru a rozdrobte 15 g čerstvého droždí. Nechte vzejít kvásek, zabere to přibližně 10 minut. Ke kvásku přidejte 500 g polohrubé mouky, 2 vejce, 50 g másla pokojové teploty a zbylých 200 ml mléka. Vypracujte v hladké těsto.
- Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě přibližně 35 minut, dokud těsto nezdvojnásobí objem. Poté jej rozdělte na 6 dílů a každý díl pak rozmáčkněte do velikosti dlaně.
- Doprostřed každého dílu těsta dejte velkou lžíci povidel a spojte tak, aby vám nikde náplň neunikala. Přikryjte utěrkou a nechte dalších 20 minut kynout.
- Ve větším hrnci přiveďte k varu 2 hrnky vody, vložte pařáček potřený troškou másla a vložte knedlíky. Přikryjte pokličkou a nechte napařovat 15 minut. Hotové knedlíky propíchejte vidličkou. Podávejte je sypané mákem smíchaným s moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem a třeba i vanilkovou omáčkou, která ke knedlíku velmi ladí. Dobrou alpskou chuť.
Co byste o kynutém alpském knedlíku měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY