×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Květákový slaný koláč

Další recepty a články

Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová...
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa

Květákový slaný koláč

Co budete potřebovat

400 g listového těsta
1 velká červená cibule
sůl
olivový olej
polovina květáku
200 g sýru s  modrou plísní
1 vejce
200 ml zakysané smetany
1 lžíce čerstvého tymiánu

Jak na to?

Listové těsto nechte trochu povolit. Rozválené je rovnou rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, případně těsto nejdříve rozválejte válečkem na obdélník. Přibližně tři centimetry od stran naznačte nožem okraje. Vnitřek koláče několikrát propíchejte vidličkou.
Červenou cibuli nakrájejte na proužky. Posolte, smíchejte s trochou olivového oleje a nechte chvilku marinovat. Květák rozeberte na růžičky a pět minut povařte v osolené vodě. Slijte a nechte oschnout.
Polovinu sýra nastrouhejte a smíchejte s vajíčkem a zakysanou smetanou. Směs natřete na listové těsto. Poklaďte květákovými růžičkami a červenou cibulí. Posypte nadrobeným zbytkem sýru a tymiánem. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 až 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákový slaný koláč

Svačina Velmi snadné Vegetariánské Piknik Vegetariánské Magazín 2/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (8)
Rychlé slané koláče jsou stálicí jídelního repertoáru pro uspěchané dny, kdy je o dobré nápady na večeři stejná nouze jako o dostatek času. Vyzkoušejte ho tentokrát v bílé zimní variantě s květákem a sýrem.

Co budete potřebovat

400 g listového těsta
1 velká červená cibule
sůl
olivový olej
polovina květáku
200 g sýru s  modrou plísní
1 vejce
200 ml zakysané smetany
1 lžíce čerstvého tymiánu

Jak na to?

Listové těsto nechte trochu povolit. Rozválené je rovnou rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, případně těsto nejdříve rozválejte válečkem na obdélník. Přibližně tři centimetry od stran naznačte nožem okraje. Vnitřek koláče několikrát propíchejte vidličkou.
Červenou cibuli nakrájejte na proužky. Posolte, smíchejte s trochou olivového oleje a nechte chvilku marinovat. Květák rozeberte na růžičky a pět minut povařte v osolené vodě. Slijte a nechte oschnout.
Polovinu sýra nastrouhejte a smíchejte s vajíčkem a zakysanou smetanou. Směs natřete na listové těsto. Poklaďte květákovými růžičkami a červenou cibulí. Posypte nadrobeným zbytkem sýru a tymiánem. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 až 20 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa

Inspirujte se podobnými recepty