×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květákový slaný koláč

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Květákový slaný koláč

Co budete potřebovat

400 g listového těsta
1 velká červená cibule
sůl
olivový olej
polovina květáku
200 g sýru s  modrou plísní
1 vejce
200 ml zakysané smetany
1 lžíce čerstvého tymiánu

Jak na to?

Listové těsto nechte trochu povolit. Rozválené je rovnou rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, případně těsto nejdříve rozválejte válečkem na obdélník. Přibližně tři centimetry od stran naznačte nožem okraje. Vnitřek koláče několikrát propíchejte vidličkou.
Červenou cibuli nakrájejte na proužky. Posolte, smíchejte s trochou olivového oleje a nechte chvilku marinovat. Květák rozeberte na růžičky a pět minut povařte v osolené vodě. Slijte a nechte oschnout.
Polovinu sýra nastrouhejte a smíchejte s vajíčkem a zakysanou smetanou. Směs natřete na listové těsto. Poklaďte květákovými růžičkami a červenou cibulí. Posypte nadrobeným zbytkem sýru a tymiánem. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 až 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákový slaný koláč

Svačina Velmi snadné Vegetariánské Piknik Vegetariánské Tymián Magazín 2/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (16)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Rychlé slané koláče jsou stálicí jídelního repertoáru pro uspěchané dny, kdy je o dobré nápady na večeři stejná nouze jako o dostatek času. Vyzkoušejte ho tentokrát v bílé zimní variantě s květákem a sýrem.

Co budete potřebovat

400 g listového těsta
1 velká červená cibule
sůl
olivový olej
polovina květáku
200 g sýru s  modrou plísní
1 vejce
200 ml zakysané smetany
1 lžíce čerstvého tymiánu

Jak na to?

Listové těsto nechte trochu povolit. Rozválené je rovnou rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, případně těsto nejdříve rozválejte válečkem na obdélník. Přibližně tři centimetry od stran naznačte nožem okraje. Vnitřek koláče několikrát propíchejte vidličkou.
Červenou cibuli nakrájejte na proužky. Posolte, smíchejte s trochou olivového oleje a nechte chvilku marinovat. Květák rozeberte na růžičky a pět minut povařte v osolené vodě. Slijte a nechte oschnout.
Polovinu sýra nastrouhejte a smíchejte s vajíčkem a zakysanou smetanou. Směs natřete na listové těsto. Poklaďte květákovými růžičkami a červenou cibulí. Posypte nadrobeným zbytkem sýru a tymiánem. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 až 20 minut.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019