Květákové placičky
Ingredience
1 | větší květák |
1 | lžičky kmínu |
1 | lžičky muškátového oříšku |
sůl a pepř | |
2–4 | vejce (podle velikosti) |
hrubá mouka (podle vajec) | |
slunečnicový olej na smažení |
Postup přípravy
1. Květák rozeberte na jednotlivé růžičky, tvrdé konce košťálů odřízněte a zbytek
zhruba deset minut povařte ve vroucí okmínované vodě. Sceďte a nechte zcela vychladnout. 2. Poté květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte ke květáku a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Podle toho, kolik jste použili vajec, vmíchejte ke směsi i mouku – na jedno vejce počítejte se dvěma lžícemi. Nakonec opatrně přidejte i vyšlehané bílky.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, z květákové směsi postupně odebírejte a smažte malé placičky – z obou stran dozlatova.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY