Květákové placičky
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Květák rozeberte na jednotlivé růžičky, tvrdé konce košťálů odřízněte a zbytek
zhruba deset minut povařte ve vroucí okmínované vodě. Sceďte a nechte zcela vychladnout. 2. Poté květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte ke květáku a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Podle toho, kolik jste použili vajec, vmíchejte ke směsi i mouku – na jedno vejce počítejte se dvěma lžícemi. Nakonec opatrně přidejte i vyšlehané bílky.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, z květákové směsi postupně odebírejte a smažte malé placičky – z obou stran dozlatova.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Květákové placičky
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Květák rozeberte na jednotlivé růžičky, tvrdé konce košťálů odřízněte a zbytek
zhruba deset minut povařte ve vroucí okmínované vodě. Sceďte a nechte zcela vychladnout. 2. Poté květák rozmačkejte šťouchadlem na brambory, přidejte muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete. Oddělte žloutky od bílků, žloutky přidejte ke květáku a bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Podle toho, kolik jste použili vajec, vmíchejte ke směsi i mouku – na jedno vejce počítejte se dvěma lžícemi. Nakonec opatrně přidejte i vyšlehané bílky.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, z květákové směsi postupně odebírejte a smažte malé placičky – z obou stran dozlatova.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio