×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květáková krémová polévka

Další recepty a články

Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Květáková krémová polévka

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 střední cibule
8 šalotek
1 stroužek česneku
2 květáky
2 stvoly celeru
½ lžičky mořské soli
mletý pepř
½ lžičky kari
½ lžičky sušeného tymiánu
1 lžička majoránky
1½ l vody
zeleninový bujon, nejlépe bio
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

Ve velkém kastrolu rozpustím máslo, přiliju olej, nechám zahřát, pak přidám cibuli a šalotku, nechám chvíli osmahnout. Pak přidám česnek, květák, celer, sůl, pepř, kari, tymián a majoránku, promíchám a vše nechám pár minut osmahnout. Zaliju vodou a přivedu k varu. Nakonec vhodím bujon, stáhnu plamen, přikryju pokličkou a vařím 15–20 minut, až je květák měkký. Polévku rozmixuju a nakonec ji postrouhám muškátovým oříškem. Někdy ji ozdobím osmahnutými kousky květáku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květáková krémová polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Zimní polévky , Majoránka , Tymián Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (57)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 střední cibule
8 šalotek
1 stroužek česneku
2 květáky
2 stvoly celeru
½ lžičky mořské soli
mletý pepř
½ lžičky kari
½ lžičky sušeného tymiánu
1 lžička majoránky
1½ l vody
zeleninový bujon, nejlépe bio
špetka muškátového oříšku

Jak na to?

Ve velkém kastrolu rozpustím máslo, přiliju olej, nechám zahřát, pak přidám cibuli a šalotku, nechám chvíli osmahnout. Pak přidám česnek, květák, celer, sůl, pepř, kari, tymián a majoránku, promíchám a vše nechám pár minut osmahnout. Zaliju vodou a přivedu k varu. Nakonec vhodím bujon, stáhnu plamen, přikryju pokličkou a vařím 15–20 minut, až je květák měkký. Polévku rozmixuju a nakonec ji postrouhám muškátovým oříškem. Někdy ji ozdobím osmahnutými kousky květáku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty