
Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Vepřové řízky z kýty 4 ks
- Brambory 500 g
- Smetana ke šlehání 250 ml
- Parmazán 100 g
- Sůl 1 člž
- Česnek 2 strouž.
- Vejce 1 ks
- Strouhanka 100 g
- Mouka polohrubá 60 g
- Olej slunečnicový
- Pepř
- Máslo 2 plž
- Vepřové řízky z kýty 4 ks
- Brambory 500 g
- Smetana ke šlehání 250 ml
- Parmazán 100 g
- Sůl 1 člž
- Česnek 2 strouž.
- Vejce 1 ks
- Strouhanka 100 g
- Mouka polohrubá 60 g
- Olej slunečnicový
- Pepř
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
- 2Troubu předehřejte na 170 °C.
- 3Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut.
- 4Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte 10 minut dozlatova.
- 5Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance.
- 6Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
- 7Podávejte společně řízky s bramborovými sněhuláky.
- 1Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
- 2Troubu předehřejte na 170 °C.
- 3Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut.
- 4Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte 10 minut dozlatova.
- 5Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance.
- 6Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
- 7Podávejte společně řízky s bramborovými sněhuláky.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.