×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květákové placky se zeleninou a žampiony

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Květákové placky se zeleninou a žampiony

Co budete potřebovat

1 středně velký květák
špetka muškátového květu
sůl, chilli
2 vejce
olivový olej
6 středně velkých žampionů
1 červená paprika, na kousky
½ lilku, na kousky, posolená, vypocená

Jak na to?

Květák očistěte, omyjte, zbavte tvrdého košťálu a uvařte doměkka. Pak jej rozmixujte na kaši a následně ještě propasírujte přes jemný cedník, abyste jej zbavili přebytečné vody. Květákovou kaši ochuťte muškátovým květem a solí.
Nakonec přidejte vejce.
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z květákové kaše 4 placky o tloušťce asi půl centimetru. Pečte při teplotě 200 °C asi 15 minut. Potom placky opatrně otočte a pečte podle potřeby ještě cca 10 minut.
Na pánvi rozpalte asi 1–2 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a papriku a přiklopené duste asi 5 minut. Potom přidejte kousky lilku, vše osolte, okořeňte chilli a duste doměkka. V případě potřeby mírně podlijte vodou. Podávejte společně – květákové placky obložené zeleninovou směsí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákové placky se zeleninou a žampiony

Hlavní chod Snadné Česká Chilli paprička Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

1 středně velký květák
špetka muškátového květu
sůl, chilli
2 vejce
olivový olej
6 středně velkých žampionů
1 červená paprika, na kousky
½ lilku, na kousky, posolená, vypocená

Jak na to?

Květák očistěte, omyjte, zbavte tvrdého košťálu a uvařte doměkka. Pak jej rozmixujte na kaši a následně ještě propasírujte přes jemný cedník, abyste jej zbavili přebytečné vody. Květákovou kaši ochuťte muškátovým květem a solí.
Nakonec přidejte vejce.
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z květákové kaše 4 placky o tloušťce asi půl centimetru. Pečte při teplotě 200 °C asi 15 minut. Potom placky opatrně otočte a pečte podle potřeby ještě cca 10 minut.
Na pánvi rozpalte asi 1–2 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a papriku a přiklopené duste asi 5 minut. Potom přidejte kousky lilku, vše osolte, okořeňte chilli a duste doměkka. V případě potřeby mírně podlijte vodou. Podávejte společně – květákové placky obložené zeleninovou směsí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty