×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Květákové placky se zeleninou a žampiony

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Květákové placky se zeleninou a žampiony

Co budete potřebovat

1 středně velký květák
špetka muškátového květu
sůl, chilli
2 vejce
olivový olej
6 středně velkých žampionů
1 červená paprika, na kousky
½ lilku, na kousky, posolená, vypocená

Jak na to?

Květák očistěte, omyjte, zbavte tvrdého košťálu a uvařte doměkka. Pak jej rozmixujte na kaši a následně ještě propasírujte přes jemný cedník, abyste jej zbavili přebytečné vody. Květákovou kaši ochuťte muškátovým květem a solí.
Nakonec přidejte vejce.
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z květákové kaše 4 placky o tloušťce asi půl centimetru. Pečte při teplotě 200 °C asi 15 minut. Potom placky opatrně otočte a pečte podle potřeby ještě cca 10 minut.
Na pánvi rozpalte asi 1–2 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a papriku a přiklopené duste asi 5 minut. Potom přidejte kousky lilku, vše osolte, okořeňte chilli a duste doměkka. V případě potřeby mírně podlijte vodou. Podávejte společně – květákové placky obložené zeleninovou směsí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákové placky se zeleninou a žampiony

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

1 středně velký květák
špetka muškátového květu
sůl, chilli
2 vejce
olivový olej
6 středně velkých žampionů
1 červená paprika, na kousky
½ lilku, na kousky, posolená, vypocená

Jak na to?

Květák očistěte, omyjte, zbavte tvrdého košťálu a uvařte doměkka. Pak jej rozmixujte na kaši a následně ještě propasírujte přes jemný cedník, abyste jej zbavili přebytečné vody. Květákovou kaši ochuťte muškátovým květem a solí.
Nakonec přidejte vejce.
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z květákové kaše 4 placky o tloušťce asi půl centimetru. Pečte při teplotě 200 °C asi 15 minut. Potom placky opatrně otočte a pečte podle potřeby ještě cca 10 minut.
Na pánvi rozpalte asi 1–2 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a papriku a přiklopené duste asi 5 minut. Potom přidejte kousky lilku, vše osolte, okořeňte chilli a duste doměkka. V případě potřeby mírně podlijte vodou. Podávejte společně – květákové placky obložené zeleninovou směsí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty