×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květákové placky se zeleninou a žampiony

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Květákové placky se zeleninou a žampiony

Co budete potřebovat

1 středně velký květák
špetka muškátového květu
sůl, chilli
2 vejce
olivový olej
6 středně velkých žampionů
1 červená paprika, na kousky
½ lilku, na kousky, posolená, vypocená

Jak na to?

Květák očistěte, omyjte, zbavte tvrdého košťálu a uvařte doměkka. Pak jej rozmixujte na kaši a následně ještě propasírujte přes jemný cedník, abyste jej zbavili přebytečné vody. Květákovou kaši ochuťte muškátovým květem a solí.
Nakonec přidejte vejce.
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z květákové kaše 4 placky o tloušťce asi půl centimetru. Pečte při teplotě 200 °C asi 15 minut. Potom placky opatrně otočte a pečte podle potřeby ještě cca 10 minut.
Na pánvi rozpalte asi 1–2 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a papriku a přiklopené duste asi 5 minut. Potom přidejte kousky lilku, vše osolte, okořeňte chilli a duste doměkka. V případě potřeby mírně podlijte vodou. Podávejte společně – květákové placky obložené zeleninovou směsí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákové placky se zeleninou a žampiony

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

1 středně velký květák
špetka muškátového květu
sůl, chilli
2 vejce
olivový olej
6 středně velkých žampionů
1 červená paprika, na kousky
½ lilku, na kousky, posolená, vypocená

Jak na to?

Květák očistěte, omyjte, zbavte tvrdého košťálu a uvařte doměkka. Pak jej rozmixujte na kaši a následně ještě propasírujte přes jemný cedník, abyste jej zbavili přebytečné vody. Květákovou kaši ochuťte muškátovým květem a solí.
Nakonec přidejte vejce.
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte z květákové kaše 4 placky o tloušťce asi půl centimetru. Pečte při teplotě 200 °C asi 15 minut. Potom placky opatrně otočte a pečte podle potřeby ještě cca 10 minut.
Na pánvi rozpalte asi 1–2 lžíce olivového oleje. Přidejte žampiony a papriku a přiklopené duste asi 5 minut. Potom přidejte kousky lilku, vše osolte, okořeňte chilli a duste doměkka. V případě potřeby mírně podlijte vodou. Podávejte společně – květákové placky obložené zeleninovou směsí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat