
Pekelně dobré špekáčkové špízky

Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Špekáčky BIO 4 ks
- Cibulka jarní 2 ks
- Žampiony 8 ks
- Kukuřice předvařená 2 ks
- Paprika červená 1 ks
- Paprika zelená 1 ks
- Paprika žlutá 1 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Citron 1 ks
- Oregano sušené 2 člž
- Česnek sušený 1/2 člž
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Sůl
- Pepř
- Špekáčky BIO 4 ks
- Cibulka jarní 2 ks
- Žampiony 8 ks
- Kukuřice předvařená 2 ks
- Paprika červená 1 ks
- Paprika zelená 1 ks
- Paprika žlutá 1 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Citron 1 ks
- Oregano sušené 2 člž
- Česnek sušený 1/2 člž
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Sůl
- Pepř
Příprava
- 1Dřevěné špejle namočte do vody alespoň na 30 minut, aby se předešlo jejich spálení na grilu.
- 2Všechnu zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na rovnoměrně stejné části. Začněte skládat jednotlivé špízy vrstvením nakrájeného špekáčku, kousku kukuřice, papriky, půlky žampionu, kousku jarní cibulky a opakujte, dokud není každý špíz plný a všechny ingredience nejsou spotřebovány. Každou stranu špízů potřete slunečnicovým olejem, aby se nelepily na gril.
- 3Grilujte z každé strany 6–8 minut, dokud špekáček není propečený a zelenina měkká a lehce opečená. Na grilu také ogrilujte rozříznutý citron.
- 4Zatímco špízy dále grilujete, v malém rendlíku na mírném ohni zahřejte 2 lžičky oregana, ½ lžičky sušeného česneku a 2 lžíce oleje, dokud olej nezačne vonět česnekem a oreganem. Pak do ochuceného oleje vymačkejte šťávu z grilovaného citronu a promíchejte. Pomocí mašlovačky naneste olej s citronem a oreganem na špízy v poslední minutě grilování. Sejměte špízy, nechte je 2–3 minuty odpočívat a ihned podávejte.
- 1Dřevěné špejle namočte do vody alespoň na 30 minut, aby se předešlo jejich spálení na grilu.
- 2Všechnu zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na rovnoměrně stejné části. Začněte skládat jednotlivé špízy vrstvením nakrájeného špekáčku, kousku kukuřice, papriky, půlky žampionu, kousku jarní cibulky a opakujte, dokud není každý špíz plný a všechny ingredience nejsou spotřebovány. Každou stranu špízů potřete slunečnicovým olejem, aby se nelepily na gril.
- 3Grilujte z každé strany 6–8 minut, dokud špekáček není propečený a zelenina měkká a lehce opečená. Na grilu také ogrilujte rozříznutý citron.
- 4Zatímco špízy dále grilujete, v malém rendlíku na mírném ohni zahřejte 2 lžičky oregana, ½ lžičky sušeného česneku a 2 lžíce oleje, dokud olej nezačne vonět česnekem a oreganem. Pak do ochuceného oleje vymačkejte šťávu z grilovaného citronu a promíchejte. Pomocí mašlovačky naneste olej s citronem a oreganem na špízy v poslední minutě grilování. Sejměte špízy, nechte je 2–3 minuty odpočívat a ihned podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.