Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCaponata
Albert logoAlbert logo
  • Caponata

Caponata

Caponata
Velmi snadné
46-60 minut
5/5
Italská
Veganské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Lilek 2 ks
  • Sůl
  • Olej olivový
  • Cibule červená 1 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Vinný ocet 2 plž
  • Rajčata cherry 1 hrs.
  • Kapary 2 plž
  • Olivy zelené 1 hrs.
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Lilek 2 ks
  • Sůl
  • Olej olivový
  • Cibule červená 1 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Vinný ocet 2 plž
  • Rajčata cherry 1 hrs.
  • Kapary 2 plž
  • Olivy zelené 1 hrs.
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Lilky nakrájejte na větší kostky, dejte do cedníku, důkladně osolte a nechte asi deset minut vypotit. Poté papírovou utěrkou důkladně odsajte vodu z lilků.
2
Ve větší pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje a lilky zprudka opečte ze všech stran, aby chytily barvu. Během pěti minut by měly být zlatohnědé a dužina by měla měknout. Pokud lilky nasákly všechen olej, trochu ho přilijte. Přidejte na klínky pokrájenou cibuli, počkejte, až zesklovatí, dejte do pánve nasekaný česnek a vše pár minut restujte.
3
Přilijte ocet, nechte ho krátce odpařit, poté do směsi přimíchejte kapary, olivy, rajčata a ještě tak pět minut restujte. Lilky by měly být dokonale měkké, ale neměly by se rozpadat. Caponatu dochuťte čerstvě mletým pepřem, podle potřeby dosolte a zasypte nasekanou hladkolistou petrželkou.
1
Lilky nakrájejte na větší kostky, dejte do cedníku, důkladně osolte a nechte asi deset minut vypotit. Poté papírovou utěrkou důkladně odsajte vodu z lilků.
2
Ve větší pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje a lilky zprudka opečte ze všech stran, aby chytily barvu. Během pěti minut by měly být zlatohnědé a dužina by měla měknout. Pokud lilky nasákly všechen olej, trochu ho přilijte. Přidejte na klínky pokrájenou cibuli, počkejte, až zesklovatí, dejte do pánve nasekaný česnek a vše pár minut restujte.
3
Přilijte ocet, nechte ho krátce odpařit, poté do směsi přimíchejte kapary, olivy, rajčata a ještě tak pět minut restujte. Lilky by měly být dokonale měkké, ale neměly by se rozpadat. Caponatu dochuťte čerstvě mletým pepřem, podle potřeby dosolte a zasypte nasekanou hladkolistou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.