Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí terina se sušenými meruňkami
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí terina se sušenými meruňkami

Kuřecí terina se sušenými meruňkami

Kuřecí terina se sušenými meruňkami
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Párty
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Kuřecí stehna 1 kg
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Vývar kuřecí 500 ml
  • Bobkový list 8 ks
  • Pórek 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Pepř celý 6 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Slanina 50 g
  • Želatina plátková 6 ks
  • Kuřecí prsní řízky 2 ks
  • Meruňky sušené 50 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Brandy 3 plž
  • Máslo 50 g
  • Kuřecí stehna 1 kg
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Vývar kuřecí 500 ml
  • Bobkový list 8 ks
  • Pórek 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Pepř celý 6 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Slanina 50 g
  • Želatina plátková 6 ks
  • Kuřecí prsní řízky 2 ks
  • Meruňky sušené 50 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Brandy 3 plž
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Do hrnce dejte kuřecí stehna, zalijte vývarem, přidejte 2 bobkové listy, snítky tymiánu a petržele. Pórek očistěte a rozkrojte napůl a pak na proužky. Přidejte půl hrsti nakrájeného pórku, kuličky pepře a vše dolijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a duste nad mírným plamenem 30 minut.
2
Formu na terinu (jelení hřbet) o rozměru 30 × 10 cm zlehka vytřete máslem a pokryjte potravinářskou fólií, aby šla terina po ztuhnutí dobře vyklopit. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a přidejte zbylý nakrájený pórek. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte k pórku. Vše opékejte na másle 10 minut. Slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte na pánev spolu s oloupaným a prolisovaným česnekem. Orestujte 2 minuty a dejte směs vychladnout.
3
Kuřecí prsa přidejte do hrnce s vývarem a masovou směsí. Ohřejte vodu v rychlovarné konvici a dolijte množství tak, aby maso bylo opět ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 20 minut. Pak vývar sceďte přes síto a 300 ml uchovejte na později. Maso zbavte kůže, kostí a pokrájejte na malé kousky.
4
Do misky se studenou vodou dejte nabobtnat želatinové plátky cca 5 minut. Želatinu sceďte, přimíchejte do připraveného vývaru a prohřejte, aby se želatina rozpustila.
5
Obrané a nakrájené maso smíchejte se směsí z pánve a přidejte zbytek nasekaných čerstvých bylinek. Meruňky nakrájejte nadrobno a přimíchejte spolu s brandy do směsi. Vše spojte s želatinovým základem.
6
Na dno formy dejte zbylé bobkové listy, vše zalijte masovou směsí se želatinou a dobře přitlačte, aby vše drželo společně. Chvilku nechte vychladnout a pak přemístěte do lednice. Nechte ztuhnout přes noc. Pak ji otočte ve formě dnem vzhůru, vyklopte přímo na servírovací tác, stáhněte fólii a podávejte s pečivem a třeba nakládanými okurčičkami.
1
Do hrnce dejte kuřecí stehna, zalijte vývarem, přidejte 2 bobkové listy, snítky tymiánu a petržele. Pórek očistěte a rozkrojte napůl a pak na proužky. Přidejte půl hrsti nakrájeného pórku, kuličky pepře a vše dolijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a duste nad mírným plamenem 30 minut.
2
Formu na terinu (jelení hřbet) o rozměru 30 × 10 cm zlehka vytřete máslem a pokryjte potravinářskou fólií, aby šla terina po ztuhnutí dobře vyklopit. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a přidejte zbylý nakrájený pórek. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte k pórku. Vše opékejte na másle 10 minut. Slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte na pánev spolu s oloupaným a prolisovaným česnekem. Orestujte 2 minuty a dejte směs vychladnout.
3
Kuřecí prsa přidejte do hrnce s vývarem a masovou směsí. Ohřejte vodu v rychlovarné konvici a dolijte množství tak, aby maso bylo opět ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 20 minut. Pak vývar sceďte přes síto a 300 ml uchovejte na později. Maso zbavte kůže, kostí a pokrájejte na malé kousky.
4
Do misky se studenou vodou dejte nabobtnat želatinové plátky cca 5 minut. Želatinu sceďte, přimíchejte do připraveného vývaru a prohřejte, aby se želatina rozpustila.
5
Obrané a nakrájené maso smíchejte se směsí z pánve a přidejte zbytek nasekaných čerstvých bylinek. Meruňky nakrájejte nadrobno a přimíchejte spolu s brandy do směsi. Vše spojte s želatinovým základem.
6
Na dno formy dejte zbylé bobkové listy, vše zalijte masovou směsí se želatinou a dobře přitlačte, aby vše drželo společně. Chvilku nechte vychladnout a pak přemístěte do lednice. Nechte ztuhnout přes noc. Pak ji otočte ve formě dnem vzhůru, vyklopte přímo na servírovací tác, stáhněte fólii a podávejte s pečivem a třeba nakládanými okurčičkami.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.