Kuřecí terina se sušenými meruňkami

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 1 terina Magazín 12/2021
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 1 terina Magazín 12/2021

Ingredience

1 kg kuřecích stehen
500 ml kuřecího vývaru
8 bobkových listů
1 hrst čerstvého tymiánu
1 hrst čerstvé hladkolisté petržele
1 pórek
6 kuliček černého pepře
50 g másla
1 šalotka
50 g slaniny
1 stroužek česneku
2 kuřecí prsa
6 plátků želatiny
50 g sušených meruněk
3 lžíce brandy

Postup přípravy

1. Do hrnce dejte kuřecí stehna, zalijte vývarem, přidejte 2 bobkové listy, snítky tymiánu a petržele. Pórek očistěte a rozkrojte napůl a pak na proužky. Přidejte půl hrsti nakrájeného pórku, kuličky pepře a vše dolijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a duste nad mírným plamenem 30 minut.

2. Formu na terinu (jelení hřbet) o rozměru 30 × 10 cm zlehka vytřete máslem a pokryjte potravinářskou fólií, aby šla terina po ztuhnutí dobře vyklopit. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a přidejte zbylý nakrájený pórek. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a přidejte k pórku. Vše opékejte na másle 10 minut. Slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte na pánev spolu s oloupaným a prolisovaným česnekem. Orestujte 2 minuty a dejte směs vychladnout.

3. Kuřecí prsa přidejte do hrnce s vývarem a masovou směsí. Ohřejte vodu v rychlovarné konvici a dolijte množství tak, aby maso bylo opět ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 20 minut. Pak vývar sceďte přes síto a 300 ml uchovejte na později. Maso zbavte kůže, kostí a pokrájejte na malé kousky.

4. Do misky se studenou vodou dejte nabobtnat želatinové plátky cca 5 minut. Želatinu sceďte, přimíchejte do připraveného vývaru a prohřejte, aby se želatina rozpustila.

5. Obrané a nakrájené maso smíchejte se směsí z pánve a přidejte zbytek nasekaných čerstvých bylinek. Meruňky nakrájejte nadrobno a přimíchejte spolu s brandy do směsi. Vše spojte s želatinovým základem.

6. Na dno formy dejte zbylé bobkové listy, vše zalijte masovou směsí se želatinou a dobře přitlačte, aby vše drželo společně. Chvilku nechte vychladnout a pak přemístěte do lednice. Nechte ztuhnout přes noc. Pak ji otočte ve formě dnem vzhůru, vyklopte přímo na servírovací tác, stáhněte fólii a podávejte s pečivem a třeba nakládanými okurčičkami.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky