×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Asijský kuřecí špíz s rýží a salátem

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Asijský kuřecí špíz s rýží a salátem

Tip do kuchyně

 

Tyto špízy si samozřejmě můžete připravit i venku na grilu při posezení s rodinou a přáteli.

Co budete potřebovat

40–50 ml ústřicové omáčky
1–2 lžičky sladké papriky BASIC
pepř BASIC
10 g zázvoru
500–600 g kuřecího masa
4 jarní cibulky
slunečnicový olej BASIC
2 hrsti koriandru
2 mrkve
150 g ředkviček
2 lžíce rýžového octa
rýže BASIC

Jak na to?

1) Ústřicovou omáčku, sladkou papriku, pepř (dle chuti) a strouhaný zázvor smíchejte v míse. Přidejte kousky kuřecího masa a nechte v chladu 10 až 15 minut marinovat.

2) Pak napíchejte maso na střídačku s jarní cibulkou na kovové jehlice. Potřete olejem a grilujte na grilovací pánvi 2 až 3 minuty z každé strany nebo dokud není maso měkké.

3) Koriandr, tenké nudličky mrkve a kolečka ředkviček smíchejte v míse, přelijte octem a promíchejte. Špízy servírujte s vařenou jasmínovou rýží a salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Asijský kuřecí špíz s rýží a salátem

Hlavní chod Velmi snadné Asijská Grilování Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Tyto špízy si samozřejmě můžete připravit i venku na grilu při posezení s rodinou a přáteli.

Co budete potřebovat

40–50 ml ústřicové omáčky
1–2 lžičky sladké papriky BASIC
pepř BASIC
10 g zázvoru
500–600 g kuřecího masa
4 jarní cibulky
slunečnicový olej BASIC
2 hrsti koriandru
2 mrkve
150 g ředkviček
2 lžíce rýžového octa
rýže BASIC

Jak na to?

1) Ústřicovou omáčku, sladkou papriku, pepř (dle chuti) a strouhaný zázvor smíchejte v míse. Přidejte kousky kuřecího masa a nechte v chladu 10 až 15 minut marinovat.

2) Pak napíchejte maso na střídačku s jarní cibulkou na kovové jehlice. Potřete olejem a grilujte na grilovací pánvi 2 až 3 minuty z každé strany nebo dokud není maso měkké.

3) Koriandr, tenké nudličky mrkve a kolečka ředkviček smíchejte v míse, přelijte octem a promíchejte. Špízy servírujte s vařenou jasmínovou rýží a salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Inspirujte se podobnými recepty