Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

olej na smažení
4 kuřecí řízky
sůl
3 lžíce másla
300 g žampionů nebo lesních
hub, na plátky
kmín
150 g tvrdého sýra,
nastrouhaného
1 zakysaná smetana
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

V pánvi rozpálím trochu oleje a opeču jemně naklepané a osolené řízky z obou stran. Zapékací mísu vymažu máslem a na dno položím opečené maso. V pánvi, kde jsem opékala maso, rozpustím lžíci másla a tukem poliju maso. Na vrstvu řízků rozložím houby, posolím je, případně přidám trochu kmínu a posypu polovinou strouhaného sýra. Dám zapéct na půl hodiny do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak do pekáče vliju zakysanou smetanu, kterou jsem napřed zahustila lžící mouky. Posypu zbytkem sýra. Peču, až se smetana vsaje a sýr zezlátne. Nejvíc mi tyhle řízky s houbami chutnají s bramborovou kaší.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty