
Kuřecí kung-pao
Dopřejte si klasické chutě asijské kuchyně, i pokud máte intoleranci na lepek.

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Asijská
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Voda 200 ml
- Sojová omáčka bez lepku 110 ml
- Paprika červená 1 ks
- Cibulka jarní 1 svaz.
- Rýže jasmínová 300 g
- Cukr krupicový 1/2 plž
- Škrob kukuřičný 3 člž
- Zázvor 30 g
- Chilli vločky 2 špet.
- Chilli paprička 2 ks
- Arašídy 45 g
- Rýžový ocet 4 plž
- Bílý pepř 1 člž
- Česnek 6 strouž.
- Olej řepkový 6 plž
- Kuřecí prsní řízky 700 g
- Voda 200 ml
- Sojová omáčka bez lepku 110 ml
- Paprika červená 1 ks
- Cibulka jarní 1 svaz.
- Rýže jasmínová 300 g
- Cukr krupicový 1/2 plž
- Škrob kukuřičný 3 člž
- Zázvor 30 g
- Chilli vločky 2 špet.
- Chilli paprička 2 ks
- Arašídy 45 g
- Rýžový ocet 4 plž
- Bílý pepř 1 člž
- Česnek 6 strouž.
- Olej řepkový 6 plž
Příprava
- 1Nakrájejte 700 g kuřecích řízků na kostičky o velikosti 1 cm a dejte je do mísy. Přidejte lžičku kukuřičného škrobu, lžičku bílého mletého pepře, promíchejte a zalijte 30 ml bezlepkové sójové omáčky a lžící rýžového octa. Dejte do lednice na 30 minut odležet. Uvařte 300 g jasmínové rýže dle návodu na obalu.
- 2Všechnu zeleninu očistěte. Na woku nebo pánvi rozehřejte na vysokou teplotu 6 lžic oleje a lehce na něm opražte 45 g arašídů. Arašídy vyjměte a ve stejném oleji lehce osmažte 2 chilli papričky a vyjměte. Na pánvi orestujte kuřecí kousky, opět vyjměte. Přidejte menší kousky papriky a zprudka orestujte na horkém oleji, přibližně půl minuty. Přidejte jarní cibulky nakrájené na 2cm špalíčky a po půl minutě přidejte najemno nakrájený oloupaný zázvor. Vše důkladně promíchejte, chvíli restujte a nakonec přidejte 6 oloupaných, najemno nakrájených stroužků česneku a 2 špetky sušených chilli vloček. Do pánve vraťte arašídy, chilli papričky, maso a vše chvíli restujte.
- 3Mezitím připravte zálivku ze 3 ½ lžíce cukru, 2 lžic kukuřičného škrobu, 80 ml sójové omáčky, 3 lžic rýžového octa a 200 ml vody a směs důkladně zamíchejte metličkou.
- 4Po 2 minutách restování přidejte připravenou omáčku a zredukujte na husté glazé. Vařte další 3 minuty. Kuřecí kung-pao můžete ozdobit najemno nakrájenou jarní cibulkou a podávat s rýží. Jde to i bez lepku!
- 1Nakrájejte 700 g kuřecích řízků na kostičky o velikosti 1 cm a dejte je do mísy. Přidejte lžičku kukuřičného škrobu, lžičku bílého mletého pepře, promíchejte a zalijte 30 ml bezlepkové sójové omáčky a lžící rýžového octa. Dejte do lednice na 30 minut odležet. Uvařte 300 g jasmínové rýže dle návodu na obalu.
- 2Všechnu zeleninu očistěte. Na woku nebo pánvi rozehřejte na vysokou teplotu 6 lžic oleje a lehce na něm opražte 45 g arašídů. Arašídy vyjměte a ve stejném oleji lehce osmažte 2 chilli papričky a vyjměte. Na pánvi orestujte kuřecí kousky, opět vyjměte. Přidejte menší kousky papriky a zprudka orestujte na horkém oleji, přibližně půl minuty. Přidejte jarní cibulky nakrájené na 2cm špalíčky a po půl minutě přidejte najemno nakrájený oloupaný zázvor. Vše důkladně promíchejte, chvíli restujte a nakonec přidejte 6 oloupaných, najemno nakrájených stroužků česneku a 2 špetky sušených chilli vloček. Do pánve vraťte arašídy, chilli papričky, maso a vše chvíli restujte.
- 3Mezitím připravte zálivku ze 3 ½ lžíce cukru, 2 lžic kukuřičného škrobu, 80 ml sójové omáčky, 3 lžic rýžového octa a 200 ml vody a směs důkladně zamíchejte metličkou.
- 4Po 2 minutách restování přidejte připravenou omáčku a zredukujte na husté glazé. Vařte další 3 minuty. Kuřecí kung-pao můžete ozdobit najemno nakrájenou jarní cibulkou a podávat s rýží. Jde to i bez lepku!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.