Albert logo
  • Kuřecí kung-pao

Kuřecí kung-pao

Kuřecí kung-pao je pikantní a voňavé jídlo inspirované tradiční čínskou kuchyní. Kuřecí kung-pao spojuje křehké kuřecí maso s arašídy, zeleninou a aromatickými ingrediencemi jako zázvor, česnek a chilli. Díky použití bezlepkové sojové omáčky je tento recept na kuřecí kung-pao vhodný i pro osoby s intolerancí na lepek. Připravte si toto chutné a barevné jídlo, které vás přenese přímo do srdce Asie.
Kuřecí kung-pao
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Asijská
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Voda 200 ml
  • Sojová omáčka bez lepku 110 ml
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Rýže jasmínová 300 g
  • Cukr krupicový 1/2 plž
  • Škrob kukuřičný 3 člž
  • Zázvor 30 g
  • Chilli vločky 2 špet.
  • Chilli paprička 2 ks
  • Arašídy 45 g
  • Rýžový ocet 4 plž
  • Bílý pepř 1 člž
  • Česnek 6 strouž.
  • Olej řepkový 6 plž
  • Kuřecí prsní řízky 700 g
  • Voda 200 ml
  • Sojová omáčka bez lepku 110 ml
  • Paprika červená 1 ks
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Rýže jasmínová 300 g
  • Cukr krupicový 1/2 plž
  • Škrob kukuřičný 3 člž
  • Zázvor 30 g
  • Chilli vločky 2 špet.
  • Chilli paprička 2 ks
  • Arašídy 45 g
  • Rýžový ocet 4 plž
  • Bílý pepř 1 člž
  • Česnek 6 strouž.
  • Olej řepkový 6 plž

Příprava

  1. 1
    Nakrájejte 700 g kuřecích řízků na kostičky o velikosti 1 cm a dejte je do mísy. Přidejte lžičku kukuřičného škrobu, lžičku bílého mletého pepře, promíchejte a zalijte 30 ml bezlepkové sójové omáčky a lžící rýžového octa. Dejte do lednice na 30 minut odležet. Uvařte 300 g jasmínové rýže dle návodu na obalu.
  2. 2
    Všechnu zeleninu očistěte. Na woku nebo pánvi rozehřejte na vysokou teplotu 6 lžic oleje a lehce na něm opražte 45 g arašídů. Arašídy vyjměte a ve stejném oleji lehce osmažte 2 chilli papričky a vyjměte. Na pánvi orestujte kuřecí kousky, opět vyjměte. Přidejte menší kousky papriky a zprudka orestujte na horkém oleji, přibližně půl minuty. Přidejte jarní cibulky nakrájené na 2cm špalíčky a po půl minutě přidejte najemno nakrájený oloupaný zázvor. Vše důkladně promíchejte, chvíli restujte a nakonec přidejte 6 oloupaných, najemno nakrájených stroužků česneku a 2 špetky sušených chilli vloček. Do pánve vraťte arašídy, chilli papričky, maso a vše chvíli restujte.
  3. 3
    Mezitím připravte zálivku ze 3 ½ lžíce cukru, 2 lžic kukuřičného škrobu, 80 ml sójové omáčky, 3 lžic rýžového octa a 200 ml vody a směs důkladně zamíchejte metličkou.
  4. 4
    Po 2 minutách restování přidejte připravenou omáčku a zredukujte na husté glazé. Vařte další 3 minuty. Kuřecí kung-pao můžete ozdobit najemno nakrájenou jarní cibulkou a podávat s rýží. Jde to i bez lepku!
  1. 1
    Nakrájejte 700 g kuřecích řízků na kostičky o velikosti 1 cm a dejte je do mísy. Přidejte lžičku kukuřičného škrobu, lžičku bílého mletého pepře, promíchejte a zalijte 30 ml bezlepkové sójové omáčky a lžící rýžového octa. Dejte do lednice na 30 minut odležet. Uvařte 300 g jasmínové rýže dle návodu na obalu.
  2. 2
    Všechnu zeleninu očistěte. Na woku nebo pánvi rozehřejte na vysokou teplotu 6 lžic oleje a lehce na něm opražte 45 g arašídů. Arašídy vyjměte a ve stejném oleji lehce osmažte 2 chilli papričky a vyjměte. Na pánvi orestujte kuřecí kousky, opět vyjměte. Přidejte menší kousky papriky a zprudka orestujte na horkém oleji, přibližně půl minuty. Přidejte jarní cibulky nakrájené na 2cm špalíčky a po půl minutě přidejte najemno nakrájený oloupaný zázvor. Vše důkladně promíchejte, chvíli restujte a nakonec přidejte 6 oloupaných, najemno nakrájených stroužků česneku a 2 špetky sušených chilli vloček. Do pánve vraťte arašídy, chilli papričky, maso a vše chvíli restujte.
  3. 3
    Mezitím připravte zálivku ze 3 ½ lžíce cukru, 2 lžic kukuřičného škrobu, 80 ml sójové omáčky, 3 lžic rýžového octa a 200 ml vody a směs důkladně zamíchejte metličkou.
  4. 4
    Po 2 minutách restování přidejte připravenou omáčku a zredukujte na husté glazé. Vařte další 3 minuty. Kuřecí kung-pao můžete ozdobit najemno nakrájenou jarní cibulkou a podávat s rýží. Jde to i bez lepku!

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Fun fact: Kung Pao má šlechtický původ
    🥢 Název Kung Pao pochází z čínského titulu „Gōngbǎo“, který nesl Ding Baozhen, guvernér provincie S’-čchuan během dynastie Čching. Byl známý svou vášní pro dobré jídlo a právě na jeho počest vznikl tento slavný pokrm. Původní recept na Kung Pao pochází z oblasti Sečuán a je známý svou pikantností a použitím sečuánského pepře, který způsobuje typické „brnění“ na jazyku.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 13 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 6 dní

Od 05.11.2025 do 11.11.2025

Platný ještě 13 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.