×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí krém s mrkvovými nudlemi

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kuřecí krém s mrkvovými nudlemi

Co budete potřebovat

500 g kuřecích čtvrtek
5 mrkví, oloupaných
2 petržele, oloupané
kousek celeru, oloupaný
1 cibule, oloupaná
8 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
máslo a hladká mouka na jíšku + máslo na smažení
sůl, špetka strouhaného muškátového oříšku a pepř
1 kelímek smetany ke šlehání
parmazán na posypání
plátky bagety k podávání

Jak na to?

1. Maso, 3 přepůlené mrkve, obě petržele, celer a cibuli zalijte v hrnci asi 2 litry vody.
Přidejte pepř a nové koření a vařte zhruba 40 minut.
2. Poté vývar sceďte (uschovejte), obrané maso, mrkev, petržel a celer pokrájejte, cibuli a koření vyhoďte.
3. Ze 3 lžic másla a 2 lžic mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji vývarem a metličkou míchejte, aby nevznikly hrudky. Do polévky vraťte maso a zeleninu a ponorným mixérem vše rozmixujte. Vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a pepřem.
4. Udělejte mrkvové nudle. Zbylé mrkve oloupejte, nakrájejte na tenké nudličky a krátce je opečte na másle. Polévku podávejte posypanou nudlemi a sýrem, spolu s opečenou bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí krém s mrkvovými nudlemi

Polévka Snadné Česká Petržel kadeřavá Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

500 g kuřecích čtvrtek
5 mrkví, oloupaných
2 petržele, oloupané
kousek celeru, oloupaný
1 cibule, oloupaná
8 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
máslo a hladká mouka na jíšku + máslo na smažení
sůl, špetka strouhaného muškátového oříšku a pepř
1 kelímek smetany ke šlehání
parmazán na posypání
plátky bagety k podávání

Jak na to?

1. Maso, 3 přepůlené mrkve, obě petržele, celer a cibuli zalijte v hrnci asi 2 litry vody.
Přidejte pepř a nové koření a vařte zhruba 40 minut.
2. Poté vývar sceďte (uschovejte), obrané maso, mrkev, petržel a celer pokrájejte, cibuli a koření vyhoďte.
3. Ze 3 lžic másla a 2 lžic mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji vývarem a metličkou míchejte, aby nevznikly hrudky. Do polévky vraťte maso a zeleninu a ponorným mixérem vše rozmixujte. Vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a pepřem.
4. Udělejte mrkvové nudle. Zbylé mrkve oloupejte, nakrájejte na tenké nudličky a krátce je opečte na másle. Polévku podávejte posypanou nudlemi a sýrem, spolu s opečenou bagetou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty