Kuřecí krém s mrkvovými nudlemi
Ingredience
500 g | kuřecích čtvrtek |
5 | mrkví, oloupaných |
2 | petržele, oloupané |
kousek celeru, oloupaný | |
1 | cibule, oloupaná |
8 | kuliček černého pepře |
4 | kuličky nového koření |
máslo a hladká mouka na jíšku + máslo na smažení | |
sůl, špetka strouhaného muškátového oříšku a pepř | |
1 | kelímek smetany ke šlehání |
parmazán na posypání | |
plátky bagety k podávání |
Postup přípravy
1. Maso, 3 přepůlené mrkve, obě petržele, celer a cibuli zalijte v hrnci asi 2 litry vody.
Přidejte pepř a nové koření a vařte zhruba 40 minut.
2. Poté vývar sceďte (uschovejte), obrané maso, mrkev, petržel a celer pokrájejte, cibuli a koření vyhoďte.
3. Ze 3 lžic másla a 2 lžic mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji vývarem a metličkou míchejte, aby nevznikly hrudky. Do polévky vraťte maso a zeleninu a ponorným mixérem vše rozmixujte. Vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a pepřem.
4. Udělejte mrkvové nudle. Zbylé mrkve oloupejte, nakrájejte na tenké nudličky a krátce je opečte na másle. Polévku podávejte posypanou nudlemi a sýrem, spolu s opečenou bagetou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY