×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí krém s mrkvovými nudlemi

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Kuřecí krém s mrkvovými nudlemi

Co budete potřebovat

500 g kuřecích čtvrtek
5 mrkví, oloupaných
2 petržele, oloupané
kousek celeru, oloupaný
1 cibule, oloupaná
8 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
máslo a hladká mouka na jíšku + máslo na smažení
sůl, špetka strouhaného muškátového oříšku a pepř
1 kelímek smetany ke šlehání
parmazán na posypání
plátky bagety k podávání

Jak na to?

1. Maso, 3 přepůlené mrkve, obě petržele, celer a cibuli zalijte v hrnci asi 2 litry vody.
Přidejte pepř a nové koření a vařte zhruba 40 minut.
2. Poté vývar sceďte (uschovejte), obrané maso, mrkev, petržel a celer pokrájejte, cibuli a koření vyhoďte.
3. Ze 3 lžic másla a 2 lžic mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji vývarem a metličkou míchejte, aby nevznikly hrudky. Do polévky vraťte maso a zeleninu a ponorným mixérem vše rozmixujte. Vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a pepřem.
4. Udělejte mrkvové nudle. Zbylé mrkve oloupejte, nakrájejte na tenké nudličky a krátce je opečte na másle. Polévku podávejte posypanou nudlemi a sýrem, spolu s opečenou bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí krém s mrkvovými nudlemi

Polévka Snadné Česká Magazín 4/2012
(0)

Co budete potřebovat

500 g kuřecích čtvrtek
5 mrkví, oloupaných
2 petržele, oloupané
kousek celeru, oloupaný
1 cibule, oloupaná
8 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
máslo a hladká mouka na jíšku + máslo na smažení
sůl, špetka strouhaného muškátového oříšku a pepř
1 kelímek smetany ke šlehání
parmazán na posypání
plátky bagety k podávání

Jak na to?

1. Maso, 3 přepůlené mrkve, obě petržele, celer a cibuli zalijte v hrnci asi 2 litry vody.
Přidejte pepř a nové koření a vařte zhruba 40 minut.
2. Poté vývar sceďte (uschovejte), obrané maso, mrkev, petržel a celer pokrájejte, cibuli a koření vyhoďte.
3. Ze 3 lžic másla a 2 lžic mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji vývarem a metličkou míchejte, aby nevznikly hrudky. Do polévky vraťte maso a zeleninu a ponorným mixérem vše rozmixujte. Vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a pepřem.
4. Udělejte mrkvové nudle. Zbylé mrkve oloupejte, nakrájejte na tenké nudličky a krátce je opečte na másle. Polévku podávejte posypanou nudlemi a sýrem, spolu s opečenou bagetou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty