
Kuřecí krém s mrkvovými nudlemi
Ingredience
500 g | kuřecích čtvrtek |
5 | mrkví, oloupaných |
2 | petržele, oloupané |
kousek celeru, oloupaný | |
1 | cibule, oloupaná |
8 | kuliček černého pepře |
4 | kuličky nového koření |
máslo a hladká mouka na jíšku + máslo na smažení | |
sůl, špetka strouhaného muškátového oříšku a pepř | |
1 | kelímek smetany ke šlehání |
parmazán na posypání | |
plátky bagety k podávání |
Postup přípravy
1. Maso, 3 přepůlené mrkve, obě petržele, celer a cibuli zalijte v hrnci asi 2 litry vody.
Přidejte pepř a nové koření a vařte zhruba 40 minut.
2. Poté vývar sceďte (uschovejte), obrané maso, mrkev, petržel a celer pokrájejte, cibuli a koření vyhoďte.
3. Ze 3 lžic másla a 2 lžic mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji vývarem a metličkou míchejte, aby nevznikly hrudky. Do polévky vraťte maso a zeleninu a ponorným mixérem vše rozmixujte. Vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a pepřem.
4. Udělejte mrkvové nudle. Zbylé mrkve oloupejte, nakrájejte na tenké nudličky a krátce je opečte na másle. Polévku podávejte posypanou nudlemi a sýrem, spolu s opečenou bagetou.
Pomohl vám recept?
2hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod