Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g kuřecích čtvrtek
5 mrkví, oloupaných
2 petržele, oloupané
kousek celeru, oloupaný
1 cibule, oloupaná
8 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
máslo a hladká mouka na jíšku + máslo na smažení
sůl, špetka strouhaného muškátového oříšku a pepř
1 kelímek smetany ke šlehání
parmazán na posypání
plátky bagety k podávání

Postup přípravy

1. Maso, 3 přepůlené mrkve, obě petržele, celer a cibuli zalijte v hrnci asi 2 litry vody.
Přidejte pepř a nové koření a vařte zhruba 40 minut.
2. Poté vývar sceďte (uschovejte), obrané maso, mrkev, petržel a celer pokrájejte, cibuli a koření vyhoďte.
3. Ze 3 lžic másla a 2 lžic mouky udělejte světlou jíšku, zalijte ji vývarem a metličkou míchejte, aby nevznikly hrudky. Do polévky vraťte maso a zeleninu a ponorným mixérem vše rozmixujte. Vlijte smetanu, prohřejte a dochuťte solí, muškátovým oříškem a pepřem.
4. Udělejte mrkvové nudle. Zbylé mrkve oloupejte, nakrájejte na tenké nudličky a krátce je opečte na másle. Polévku podávejte posypanou nudlemi a sýrem, spolu s opečenou bagetou.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty