
Zeleninová polévka s jarním svitkem

Velmi snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Velikonoce
Jaro
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory 3 ks
- Mrkev 2 ks
- Celer 1/4 ks
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Máslo 2 plž
- Voda 1 l
- Bujón hovězí BIO 2 ks
- Nové koření 5 ks
- Bobkový list 2 ks
- Mouka hladká 150 g
- Mléko plnotučné 500 ml
- Vejce BIO 2 ks
- Kypřící prášek 7 g
- Jarní bylinky 3 hrs.
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 3 plž
- Hrášek mražený 200 g
- Ředkvičky 6 ks
- Brambory 3 ks
- Mrkev 2 ks
- Celer 1/4 ks
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Máslo 2 plž
- Voda 1 l
- Bujón hovězí BIO 2 ks
- Nové koření 5 ks
- Bobkový list 2 ks
- Mouka hladká 150 g
- Mléko plnotučné 500 ml
- Vejce BIO 2 ks
- Kypřící prášek 7 g
- Jarní bylinky 3 hrs.
- Sůl
Příprava
- 1Všechny 3 brambory, 2 mrkve a ¼ celeru omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Řapíky celeru omyjte a také nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpalte 2 lžíce másla a všechnu zeleninu krátce opečte, dokud se nerozvoní. Pak zalijte litrem vody s 2 rozpuštěnými kostkami bujónu, přidejte nové koření a bobkový list a vše vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 30 minut.
- 2Mezitím si připravte bylinkový jarní svítek. Dobře rozmíchejte 150 g hladké mouky s 500 ml polotučného mléka a přidejte 2 vejce a 7 g prášku do pečiva. Pak nakrájejte jarní bylinky, použít můžete petrželku, pažitku, zelené části jarní cibulky nebo i nať z mrkve. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- 3Pak nalijte těsto na rozpálenou pánev a po jednom smažte svítky na olivovém oleji. Až vychladnou, nakrájejte je na tenké nudle a servírujte k polévce.
- 4Polévku mezitím dovařte a před koncem přidejte 200 g hrášku a omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Polévka plná jara vás nabije energií.
- 1Všechny 3 brambory, 2 mrkve a ¼ celeru omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Řapíky celeru omyjte a také nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpalte 2 lžíce másla a všechnu zeleninu krátce opečte, dokud se nerozvoní. Pak zalijte litrem vody s 2 rozpuštěnými kostkami bujónu, přidejte nové koření a bobkový list a vše vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 30 minut.
- 2Mezitím si připravte bylinkový jarní svítek. Dobře rozmíchejte 150 g hladké mouky s 500 ml polotučného mléka a přidejte 2 vejce a 7 g prášku do pečiva. Pak nakrájejte jarní bylinky, použít můžete petrželku, pažitku, zelené části jarní cibulky nebo i nať z mrkve. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- 3Pak nalijte těsto na rozpálenou pánev a po jednom smažte svítky na olivovém oleji. Až vychladnou, nakrájejte je na tenké nudle a servírujte k polévce.
- 4Polévku mezitím dovařte a před koncem přidejte 200 g hrášku a omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Polévka plná jara vás nabije energií.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.