Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZeleninová polévka s jarním svitkem
Albert logoAlbert logo
  • Zeleninová polévka s jarním svitkem

Zeleninová polévka s jarním svitkem

Zeleninová polévka s jarním svitkem
Velmi snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Velikonoce
Jaro
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory 3 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1/4 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Máslo 2 plž
  • Voda 1 l
  • Bujón hovězí BIO 2 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Mouka hladká 150 g
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Vejce BIO 2 ks
  • Kypřící prášek 7 g
  • Jarní bylinky 3 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Hrášek mražený 200 g
  • Ředkvičky 6 ks
  • Brambory 3 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1/4 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Máslo 2 plž
  • Voda 1 l
  • Bujón hovězí BIO 2 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Mouka hladká 150 g
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Vejce BIO 2 ks
  • Kypřící prášek 7 g
  • Jarní bylinky 3 hrs.
  • Sůl

Příprava

1
Všechny 3 brambory, 2 mrkve a ¼ celeru omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Řapíky celeru omyjte a také nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpalte 2 lžíce másla a všechnu zeleninu krátce opečte, dokud se nerozvoní. Pak zalijte litrem vody s 2 rozpuštěnými kostkami bujónu, přidejte nové koření a bobkový list a vše vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 30 minut.
2
Mezitím si připravte bylinkový jarní svítek. Dobře rozmíchejte 150 g hladké mouky s 500 ml polotučného mléka a přidejte 2 vejce a 7 g prášku do pečiva. Pak nakrájejte jarní bylinky, použít můžete petrželku, pažitku, zelené části jarní cibulky nebo i nať z mrkve. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
3
Pak nalijte těsto na rozpálenou pánev a po jednom smažte svítky na olivovém oleji. Až vychladnou, nakrájejte je na tenké nudle a servírujte k polévce.
4
Polévku mezitím dovařte a před koncem přidejte 200 g hrášku a omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Polévka plná jara vás nabije energií.
1
Všechny 3 brambory, 2 mrkve a ¼ celeru omyjte, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Řapíky celeru omyjte a také nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpalte 2 lžíce másla a všechnu zeleninu krátce opečte, dokud se nerozvoní. Pak zalijte litrem vody s 2 rozpuštěnými kostkami bujónu, přidejte nové koření a bobkový list a vše vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 30 minut.
2
Mezitím si připravte bylinkový jarní svítek. Dobře rozmíchejte 150 g hladké mouky s 500 ml polotučného mléka a přidejte 2 vejce a 7 g prášku do pečiva. Pak nakrájejte jarní bylinky, použít můžete petrželku, pažitku, zelené části jarní cibulky nebo i nať z mrkve. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
3
Pak nalijte těsto na rozpálenou pánev a po jednom smažte svítky na olivovém oleji. Až vychladnou, nakrájejte je na tenké nudle a servírujte k polévce.
4
Polévku mezitím dovařte a před koncem přidejte 200 g hrášku a omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Polévka plná jara vás nabije energií.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.