Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí kousky v sezamové krustě

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Kuřecí kousky v sezamové krustě

Co budete potřebovat

2 kuřecí stehenní řízky bez kůže, na kostičky
Marináda
4 lžíce sezamového oleje
1⁄2 lžičky cukru
1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce medu
2 lžíce kečupu
1 lžíce bílého vinného octa
sůl a pepř
Těstíčko
65 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce
sůl
1 lžíce rostlinného oleje
125 ml vody
50 ml oleje na smažení
100 g rýže
2 lžíce sezamových semínek
2 jarní cibulky, na šikmé plátky

Jak na to?

Promíchejte ingredience na marinádu. Maso v ní 30 minut v chladu marinujte. V jiné misce smíchejte suroviny na těstíčko. Do další misky vsypte sezam. Maso vyjměte z marinády (nevylévejte), nechte okapat, obalte v těstíčku a smažte dozlatova na rozpáleném oleji. Rýži uvařte dle návodu na obalu. V hluboké pánvi přiveďte marinádu k varu a zredukujte do zhoustnutí. Sejměte z ohně a vložte maso. Opatrně promíchejte, posypejte jarní cibulkou a sezamem. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí kousky v sezamové krustě

Hlavní chod Snadné Asijská Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

2 kuřecí stehenní řízky bez kůže, na kostičky
Marináda
4 lžíce sezamového oleje
1⁄2 lžičky cukru
1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce medu
2 lžíce kečupu
1 lžíce bílého vinného octa
sůl a pepř
Těstíčko
65 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce
sůl
1 lžíce rostlinného oleje
125 ml vody
50 ml oleje na smažení
100 g rýže
2 lžíce sezamových semínek
2 jarní cibulky, na šikmé plátky

Jak na to?

Promíchejte ingredience na marinádu. Maso v ní 30 minut v chladu marinujte. V jiné misce smíchejte suroviny na těstíčko. Do další misky vsypte sezam. Maso vyjměte z marinády (nevylévejte), nechte okapat, obalte v těstíčku a smažte dozlatova na rozpáleném oleji. Rýži uvařte dle návodu na obalu. V hluboké pánvi přiveďte marinádu k varu a zredukujte do zhoustnutí. Sejměte z ohně a vložte maso. Opatrně promíchejte, posypejte jarní cibulkou a sezamem. Podávejte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty