×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí jatýrka s kaší

Další recepty a články

Husí kaldoun
Husí kaldoun
Husí kaldoun
Husí kaldoun
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš

Kuřecí jatýrka s kaší

Co budete potřebovat

80 g másla ES
4 cibule AQ, nakrájená na tenká půlkolečka
600 g kuřecích jater AQ, osušených
sůl a pepř
50 ml suchého sherry nebo oblíbeného červeného vína
200 ml slepičího bujonu AQ
instantní bramborová kaše s mlékem

Jak na to?

1. Polovinu másla rozpusťte v pánvi. Přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte patnáct až dvacet minut, dokud nebude cibule zcela měkká a krásně zlatá. Vyjmete ji z pánve a odložte.
2. Do pánve vhoďte zbývající máslo a v momentě, kdy se rozpustí, přidejte játra a asi pět minut opékejte, aby zvenku zhnědla a vevnitř zůstala ještě růžová. Játra podle chuti osolte a opepřete.
3. Vlijte sherry a bujon, po chvíli do pánve vraťte cibuli a přiveďte k varu. Snižte plamen, nechte minutu dvě probublávat. Kaši připravte podle návodu na obalu a vše servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí jatýrka s kaší

Hlavní chod Velmi snadné Česká Játra Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

80 g másla ES
4 cibule AQ, nakrájená na tenká půlkolečka
600 g kuřecích jater AQ, osušených
sůl a pepř
50 ml suchého sherry nebo oblíbeného červeného vína
200 ml slepičího bujonu AQ
instantní bramborová kaše s mlékem

Jak na to?

1. Polovinu másla rozpusťte v pánvi. Přidejte cibuli a za občasného míchání opékejte patnáct až dvacet minut, dokud nebude cibule zcela měkká a krásně zlatá. Vyjmete ji z pánve a odložte.
2. Do pánve vhoďte zbývající máslo a v momentě, kdy se rozpustí, přidejte játra a asi pět minut opékejte, aby zvenku zhnědla a vevnitř zůstala ještě růžová. Játra podle chuti osolte a opepřete.
3. Vlijte sherry a bujon, po chvíli do pánve vraťte cibuli a přiveďte k varu. Snižte plamen, nechte minutu dvě probublávat. Kaši připravte podle návodu na obalu a vše servírujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Husí kaldoun
Husí kaldoun
Husí kaldoun
Husí kaldoun
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra
Pikantní kuřecí játra
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš
Zabíjačkový guláš

Inspirujte se podobnými recepty