Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRybí polévka
Albert logoAlbert logo
  • Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kapr hlava 3 ks
  • Kapří skelet
  • Mlíčí 150 g
  • Jikry 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1 ks
  • Petržel 1,5 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Muškátový oříšek
  • Pepř celý 6 ks
  • Nové koření 6 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Rohlík 2 ks
  • Sůl
  • Máslo 210 g
  • Kapr hlava 3 ks
  • Kapří skelet
  • Mlíčí 150 g
  • Jikry 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1 ks
  • Petržel 1,5 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Muškátový oříšek
  • Pepř celý 6 ks
  • Nové koření 6 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Rohlík 2 ks

Příprava

1
Do hrnce dejte rybí hlavy bez žaber, aby nebyla polévka hořká, skelety, jikry a všechny odřezky. Zalijte studenou vodou, osolte, přidejte kuličky pepře a nového koření, bobkový list, jednu mrkev, oloupanou a přepůlenou cibuli, půlku celeru a větší petržel. Jakmile se začne polévka vařit, seberte pěnu a na velmi mírném plameni vařte 20 minut. Asi v polovině vaření přidejte mlíčí – snadno se rozvařuje. Potom vývar přeceďte a nechte vychladnout. Na dvou třetinách másla osmahněte najemno nasekanou šalotku. Zbývající mrkev, celer a malou petržel nastrouhejte a přidejte k šalotce. Opečte, zaprašte moukou a asi minutu míchejte. Zalijte vývarem z rybích hlav, promíchejte, ochuťte muškátovým oříškem. Pět minut povařte. Mezitím oberte z uvařených hlav maso, nakrájejte mlíčí a jikry, přidejte do polévky, prohřejte a stáhněte z ohně. Kostičky pečiva rozložte na plech a pečte je v troubě při 140 °C dozlatova.
1
Do hrnce dejte rybí hlavy bez žaber, aby nebyla polévka hořká, skelety, jikry a všechny odřezky. Zalijte studenou vodou, osolte, přidejte kuličky pepře a nového koření, bobkový list, jednu mrkev, oloupanou a přepůlenou cibuli, půlku celeru a větší petržel. Jakmile se začne polévka vařit, seberte pěnu a na velmi mírném plameni vařte 20 minut. Asi v polovině vaření přidejte mlíčí – snadno se rozvařuje. Potom vývar přeceďte a nechte vychladnout. Na dvou třetinách másla osmahněte najemno nasekanou šalotku. Zbývající mrkev, celer a malou petržel nastrouhejte a přidejte k šalotce. Opečte, zaprašte moukou a asi minutu míchejte. Zalijte vývarem z rybích hlav, promíchejte, ochuťte muškátovým oříškem. Pět minut povařte. Mezitím oberte z uvařených hlav maso, nakrájejte mlíčí a jikry, přidejte do polévky, prohřejte a stáhněte z ohně. Kostičky pečiva rozložte na plech a pečte je v troubě při 140 °C dozlatova.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.