
Kuřecí játra s bramborovou kaší
Každý si občas rád dá jídlo z české klasiky. Tentokrát jsme vsadili na kuřecí játra s poctivou bramborovou kaší zjemněnou krémovou smetanou. V kombinaci s voňavou omáčkou získáte jedinečnou večeři.
Postup přípravy
Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody na 20 minut.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky, játra propláchněte a odstraňte viditelné šlachy.
Slaninu nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozpalte sádlo, přidejte slaninu, cibuli a opečte doměkka. Vložte játra, zasypte kmínem a restujte pár minut, než se maso zatáhne. Poté podlijte trochou vody a duste sedm minut.
Brambory slijte, přidejte máslo a trochu je rozšťouchejte. Přilijte smetanu, rozmixujte na jemnou kaši a případně dosolte.
Podušená játra s omáčkou dochuťte solí a pepřem a před podáváním promíchejte.
Pomohl vám recept?
17hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod