Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí játra s bramborovou kaší

Kuřecí játra s bramborovou kaší

Každý si občas rád dá jídlo z české klasiky. Tentokrát jsme vsadili na kuřecí játra s poctivou bramborovou kaší zjemněnou krémovou smetanou. V kombinaci s voňavou omáčkou získáte jedinečnou večeři.

Ingredience

400 g brambor typu C
sůl
1 větší cibule
400 g kuřecích jater
150 g slaniny
1 lžíce sádla
1 a ½ lžičky drceného kmínu
100 g másla
250 ml smetany 12 %
½ lžičky pepře

Postup přípravy

Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody na 20 minut.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky, játra propláchněte a odstraňte viditelné šlachy.
Slaninu nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozpalte sádlo, přidejte slaninu, cibuli a opečte doměkka. Vložte játra, zasypte kmínem a restujte pár minut, než se maso zatáhne. Poté podlijte trochou vody a duste sedm minut.
Brambory slijte, přidejte máslo a trochu je rozšťouchejte. Přilijte smetanu, rozmixujte na jemnou kaši a případně dosolte.
Podušená játra s omáčkou dochuťte solí a pepřem a před podáváním promíchejte.

Pomohl vám recept?
17hodnocení4

Další videorecepty