Kuřecí játra s bramborovou kaší
Ingredience
400 g | brambor typu C |
sůl | |
1 | větší cibule |
400 g | kuřecích jater |
150 g | slaniny |
1 | lžíce sádla |
1 | a ½ lžičky drceného kmínu |
100 g | másla |
250 ml | smetany 12 % |
½ | lžičky pepře |
Postup přípravy
Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody na 20 minut.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky, játra propláchněte a odstraňte viditelné šlachy.
Slaninu nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozpalte sádlo, přidejte slaninu, cibuli a opečte doměkka. Vložte játra, zasypte kmínem a restujte pár minut, než se maso zatáhne. Poté podlijte trochou vody a duste sedm minut.
Brambory slijte, přidejte máslo a trochu je rozšťouchejte. Přilijte smetanu, rozmixujte na jemnou kaši a případně dosolte.
Podušená játra s omáčkou dochuťte solí a pepřem a před podáváním promíchejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY