×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí játra s bramborovou kaší

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Kuřecí játra s bramborovou kaší

Co budete potřebovat

400 g brambor typu C
sůl
1 větší cibule
400 g kuřecích jater
150 g slaniny
1 lžíce sádla
1 a ½ lžičky drceného kmínu
100 g másla
250 ml smetany 12 %
½ lžičky pepře

Jak na to?

Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody na 20 minut.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky, játra propláchněte a odstraňte viditelné šlachy.
Slaninu nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozpalte sádlo, přidejte slaninu, cibuli a opečte doměkka. Vložte játra, zasypte kmínem a restujte pár minut, než se maso zatáhne. Poté podlijte trochou vody a duste sedm minut.
Brambory slijte, přidejte máslo a trochu je rozšťouchejte. Přilijte smetanu, rozmixujte na jemnou kaši a případně dosolte.
Podušená játra s omáčkou dochuťte solí a pepřem a před podáváním promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí játra s bramborovou kaší

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 6/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)
Každý si občas rád dá jídlo z české klasiky. Tentokrát jsme vsadili na kuřecí játra s poctivou bramborovou kaší zjemněnou krémovou smetanou. V kombinaci s voňavou omáčkou získáte jedinečnou večeři.

Co budete potřebovat

400 g brambor typu C
sůl
1 větší cibule
400 g kuřecích jater
150 g slaniny
1 lžíce sádla
1 a ½ lžičky drceného kmínu
100 g másla
250 ml smetany 12 %
½ lžičky pepře

Jak na to?

Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody na 20 minut.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky, játra propláchněte a odstraňte viditelné šlachy.
Slaninu nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozpalte sádlo, přidejte slaninu, cibuli a opečte doměkka. Vložte játra, zasypte kmínem a restujte pár minut, než se maso zatáhne. Poté podlijte trochou vody a duste sedm minut.
Brambory slijte, přidejte máslo a trochu je rozšťouchejte. Přilijte smetanu, rozmixujte na jemnou kaši a případně dosolte.
Podušená játra s omáčkou dochuťte solí a pepřem a před podáváním promíchejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat