×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí játra s bramborovou kaší

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Kuřecí játra s bramborovou kaší

Co budete potřebovat

400 g brambor typu C
sůl
1 větší cibule
400 g kuřecích jater
150 g slaniny
1 lžíce sádla
1 a ½ lžičky drceného kmínu
100 g másla
250 ml smetany 12 %
½ lžičky pepře

Jak na to?

Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody na 20 minut.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky, játra propláchněte a odstraňte viditelné šlachy.
Slaninu nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozpalte sádlo, přidejte slaninu, cibuli a opečte doměkka. Vložte játra, zasypte kmínem a restujte pár minut, než se maso zatáhne. Poté podlijte trochou vody a duste sedm minut.
Brambory slijte, přidejte máslo a trochu je rozšťouchejte. Přilijte smetanu, rozmixujte na jemnou kaši a případně dosolte.
Podušená játra s omáčkou dochuťte solí a pepřem a před podáváním promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí játra s bramborovou kaší

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 6/2018
Průměrné hodnocení 5 (3)
Každý si občas rád dá jídlo z české klasiky. Tentokrát jsme vsadili na kuřecí játra s poctivou bramborovou kaší zjemněnou krémovou smetanou. V kombinaci s voňavou omáčkou získáte jedinečnou večeři.

Co budete potřebovat

400 g brambor typu C
sůl
1 větší cibule
400 g kuřecích jater
150 g slaniny
1 lžíce sádla
1 a ½ lžičky drceného kmínu
100 g másla
250 ml smetany 12 %
½ lžičky pepře

Jak na to?

Brambory oloupejte a dejte vařit do osolené vody na 20 minut.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky, játra propláchněte a odstraňte viditelné šlachy.
Slaninu nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozpalte sádlo, přidejte slaninu, cibuli a opečte doměkka. Vložte játra, zasypte kmínem a restujte pár minut, než se maso zatáhne. Poté podlijte trochou vody a duste sedm minut.
Brambory slijte, přidejte máslo a trochu je rozšťouchejte. Přilijte smetanu, rozmixujte na jemnou kaši a případně dosolte.
Podušená játra s omáčkou dochuťte solí a pepřem a před podáváním promíchejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Inspirujte se podobnými recepty