Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží
Ingredience
500g | kuřecích jater |
olej | |
4 | šalotky, nakrájené nadrobno |
sůl a mletý pepř | |
čerstvá bazalka | |
1 | lžíce másla |
3 | lžičky hladké mouky |
Na zeleninovou rýži | |
---|---|
120 g | rýže |
olivový olej | |
½ | červené papriky, nakrájená na kostičky |
½ | cukety, nakrájená na kostičky |
hrst petrželky, nasekané |
Postup přípravy
Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu. Smažte, až se maso zatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte. Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.
Rýži na přílohu uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce opečte papriku i cuketu a nechte jemně změknout. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY