×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží

Co budete potřebovat

500g kuřecích jater
olej
4 šalotky, nakrájené nadrobno
sůl a mletý pepř
čerstvá bazalka
1 lžíce másla
3 lžičky hladké mouky
Na zeleninovou rýži
120 g rýže
olivový olej
½ červené papriky, nakrájená na kostičky
½ cukety, nakrájená na kostičky
hrst petrželky, nasekané

Jak na to?

Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu. Smažte, až se maso zatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte. Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.

Rýži na přílohu uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce opečte papriku i cuketu a nechte jemně změknout. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží

Hlavní chod Snadné Bazalka , Petržel kadeřavá Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

500g kuřecích jater
olej
4 šalotky, nakrájené nadrobno
sůl a mletý pepř
čerstvá bazalka
1 lžíce másla
3 lžičky hladké mouky
Na zeleninovou rýži
120 g rýže
olivový olej
½ červené papriky, nakrájená na kostičky
½ cukety, nakrájená na kostičky
hrst petrželky, nasekané

Jak na to?

Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu. Smažte, až se maso zatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte. Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.

Rýži na přílohu uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce opečte papriku i cuketu a nechte jemně změknout. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.