×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží

Co budete potřebovat

500g kuřecích jater
olej
4 šalotky, nakrájené nadrobno
sůl a mletý pepř
čerstvá bazalka
1 lžíce másla
3 lžičky hladké mouky
Na zeleninovou rýži
120 g rýže
olivový olej
½ červené papriky, nakrájená na kostičky
½ cukety, nakrájená na kostičky
hrst petrželky, nasekané

Jak na to?

Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu. Smažte, až se maso zatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte. Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.

Rýži na přílohu uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce opečte papriku i cuketu a nechte jemně změknout. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

500g kuřecích jater
olej
4 šalotky, nakrájené nadrobno
sůl a mletý pepř
čerstvá bazalka
1 lžíce másla
3 lžičky hladké mouky
Na zeleninovou rýži
120 g rýže
olivový olej
½ červené papriky, nakrájená na kostičky
½ cukety, nakrájená na kostičky
hrst petrželky, nasekané

Jak na to?

Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu. Smažte, až se maso zatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte. Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.

Rýži na přílohu uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce opečte papriku i cuketu a nechte jemně změknout. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty