×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží

Co budete potřebovat

500g kuřecích jater
olej
4 šalotky, nakrájené nadrobno
sůl a mletý pepř
čerstvá bazalka
1 lžíce másla
3 lžičky hladké mouky
Na zeleninovou rýži
120 g rýže
olivový olej
½ červené papriky, nakrájená na kostičky
½ cukety, nakrájená na kostičky
hrst petrželky, nasekané

Jak na to?

Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu. Smažte, až se maso zatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte. Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.

Rýži na přílohu uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce opečte papriku i cuketu a nechte jemně změknout. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

500g kuřecích jater
olej
4 šalotky, nakrájené nadrobno
sůl a mletý pepř
čerstvá bazalka
1 lžíce másla
3 lžičky hladké mouky
Na zeleninovou rýži
120 g rýže
olivový olej
½ červené papriky, nakrájená na kostičky
½ cukety, nakrájená na kostičky
hrst petrželky, nasekané

Jak na to?

Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu. Smažte, až se maso zatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte. Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.

Rýži na přílohu uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce opečte papriku i cuketu a nechte jemně změknout. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty