×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí enchiladas

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Kuřecí enchiladas

Co budete potřebovat

8 pšeničných tortill AQ
340 g vařeného kuřecího masa
300 g strouhaného eidamu
2 lžíce rozmačkaných nakládaných papriček jalapeno
hustá zakysaná smetana AQ
lístky koriandru
Na omáčku:
1 lžíce olivového oleje ES
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1⁄4 lžičky chilli
2x 400g plechovka rajčat AQ
1 lžička čerstvé limetkové šťávy
sůl
pepř

Jak na to?

Nejprve udělejte omáčku: ve středně velkém rendlíku rozpalte olej, přidejte cibuli a 4 minuty opékejte. Poté přidejte česnek i chilli a opékejte dalších 4–5 minut. Poté do hrnce vyklopte obě plechovky rajčat a přilijte 125 ml vody. Osolte a opepřete, přiveďte k varu, poté snižte plamen, promíchejte, vetší kusy rajčat rozmačkejte zadní stranou lžíce a nechte 15–20 minut probublávat. Přidejte limetkovou šťávu a omáčku dochuťte solí a pepřem. Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi nasucho opečte tortilly – asi 10–15 sekund z každé strany. Na tortilly poté postupně rozdělte kuřecí maso a 200 g sýru a rozmačkané jalapeno papričky a těsně je zarolujte. Pak je vyskládejte do vymazané zapékací nádoby o rozměrech asi 22 x 33 cm, přelijte omáčkou, zasypejte zbylým sýrem a pečte, dokud se sýr neroztaví, tedy okolo 10 minut. Podávejte se zakysanou smetanou, posypané koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí enchiladas

Hlavní chod Snadné Mexická Rajče , Chilli paprička Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (38)

Co budete potřebovat

8 pšeničných tortill AQ
340 g vařeného kuřecího masa
300 g strouhaného eidamu
2 lžíce rozmačkaných nakládaných papriček jalapeno
hustá zakysaná smetana AQ
lístky koriandru
Na omáčku:
1 lžíce olivového oleje ES
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1⁄4 lžičky chilli
2x 400g plechovka rajčat AQ
1 lžička čerstvé limetkové šťávy
sůl
pepř

Jak na to?

Nejprve udělejte omáčku: ve středně velkém rendlíku rozpalte olej, přidejte cibuli a 4 minuty opékejte. Poté přidejte česnek i chilli a opékejte dalších 4–5 minut. Poté do hrnce vyklopte obě plechovky rajčat a přilijte 125 ml vody. Osolte a opepřete, přiveďte k varu, poté snižte plamen, promíchejte, vetší kusy rajčat rozmačkejte zadní stranou lžíce a nechte 15–20 minut probublávat. Přidejte limetkovou šťávu a omáčku dochuťte solí a pepřem. Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi nasucho opečte tortilly – asi 10–15 sekund z každé strany. Na tortilly poté postupně rozdělte kuřecí maso a 200 g sýru a rozmačkané jalapeno papričky a těsně je zarolujte. Pak je vyskládejte do vymazané zapékací nádoby o rozměrech asi 22 x 33 cm, přelijte omáčkou, zasypejte zbylým sýrem a pečte, dokud se sýr neroztaví, tedy okolo 10 minut. Podávejte se zakysanou smetanou, posypané koriandrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty