
Kuřecí enchiladas
Ingredience
8 | pšeničných tortill AQ |
340 g | vařeného kuřecího masa |
300 g | strouhaného eidamu |
2 | lžíce rozmačkaných nakládaných papriček jalapeno |
hustá zakysaná smetana AQ | |
lístky koriandru | |
Na omáčku: | |
---|---|
1 | lžíce olivového oleje ES |
1 | malá cibule |
1 | stroužek česneku |
1⁄4 | lžičky chilli |
2x | 400g plechovka rajčat AQ |
1 | lžička čerstvé limetkové šťávy |
sůl | |
pepř |
Postup přípravy
Nejprve udělejte omáčku: ve středně velkém rendlíku rozpalte olej, přidejte cibuli a 4 minuty opékejte. Poté přidejte česnek i chilli a opékejte dalších 4–5 minut. Poté do hrnce vyklopte obě plechovky rajčat a přilijte 125 ml vody. Osolte a opepřete, přiveďte k varu, poté snižte plamen, promíchejte, vetší kusy rajčat rozmačkejte zadní stranou lžíce a nechte 15–20 minut probublávat. Přidejte limetkovou šťávu a omáčku dochuťte solí a pepřem. Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi nasucho opečte tortilly – asi 10–15 sekund z každé strany. Na tortilly poté postupně rozdělte kuřecí maso a 200 g sýru a rozmačkané jalapeno papričky a těsně je zarolujte. Pak je vyskládejte do vymazané zapékací nádoby o rozměrech asi 22 x 33 cm, přelijte omáčkou, zasypejte zbylým sýrem a pečte, dokud se sýr neroztaví, tedy okolo 10 minut. Podávejte se zakysanou smetanou, posypané koriandrem.