Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

8 pšeničných tortill AQ
340 g vařeného kuřecího masa
300 g strouhaného eidamu
2 lžíce rozmačkaných nakládaných papriček jalapeno
hustá zakysaná smetana AQ
lístky koriandru
Na omáčku:
1 lžíce olivového oleje ES
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1⁄4 lžičky chilli
2x 400g plechovka rajčat AQ
1 lžička čerstvé limetkové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy

Nejprve udělejte omáčku: ve středně velkém rendlíku rozpalte olej, přidejte cibuli a 4 minuty opékejte. Poté přidejte česnek i chilli a opékejte dalších 4–5 minut. Poté do hrnce vyklopte obě plechovky rajčat a přilijte 125 ml vody. Osolte a opepřete, přiveďte k varu, poté snižte plamen, promíchejte, vetší kusy rajčat rozmačkejte zadní stranou lžíce a nechte 15–20 minut probublávat. Přidejte limetkovou šťávu a omáčku dochuťte solí a pepřem. Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi nasucho opečte tortilly – asi 10–15 sekund z každé strany. Na tortilly poté postupně rozdělte kuřecí maso a 200 g sýru a rozmačkané jalapeno papričky a těsně je zarolujte. Pak je vyskládejte do vymazané zapékací nádoby o rozměrech asi 22 x 33 cm, přelijte omáčkou, zasypejte zbylým sýrem a pečte, dokud se sýr neroztaví, tedy okolo 10 minut. Podávejte se zakysanou smetanou, posypané koriandrem.

Pomohl vám recept?
70hodnocení4

Další videorecepty