
Koláč z listovéh těsta s kuřecím masem a hříbky

Náročné
31-45 minut
3/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej olivový 2 plž
- Kuřecí stehenní řízky 8 ks
- Sůl
- Pepř
- Pórek 2 ks
- Slanina plátková 200 g
- Hřiby 200 g
- Tymián čerstvý 1 snít.
- Mouka hladká 2 plž
- Smetana ke šlehání 40% 140 ml
- Mléko 250 ml
- Listové těsto 500 g
- Vaječný žloutek 1 ks
- Olej olivový 2 plž
- Kuřecí stehenní řízky 8 ks
- Sůl
- Pepř
- Pórek 2 ks
- Slanina plátková 200 g
- Hřiby 200 g
- Tymián čerstvý 1 snít.
- Mouka hladká 2 plž
- Smetana ke šlehání 40% 140 ml
- Mléko 250 ml
- Listové těsto 500 g
- Vaječný žloutek 1 ks
Příprava
- 1Slané koláče z listového těsta jsou velmi oblíbené. Už jste vyzkoušeli ten s kuřecím masem, hříbky a slaninou?
- 2Troubu předehřejte na 220 °C.
- 3Ve středně velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozpalte olej.
- 4Zprudka na něm opečte kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta. Bude to trvat 5 až 8 minut.
- 5Maso osolte a opepřete. Vyndejte z hrnce a dejte stranou.
- 6Naopak do hrnce vložte slaninu a opečte ji dozlatova a dokřupava, přidejte pórek, houby a tymián a opékejte 3 minuty, aby zelenina začínala být měkká. Řádně osolte.
- 7Pak přimíchejte mouku, minutku opékejte a postupně zalijte mlékem.
- 8Nakonec přidejte smetanu, nechte mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, a pak do hrnce vraťte kuřecí maso. Dosolte a dopepřete podle chuti.
- 9Směs rozdělte do 4 zapékacích misek a jejich okraje potřete našlehaným žloutkem.
- 10Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a nakrájejte ho na osm pruhů.
- 11Po dvou je vždy překřižte přes misky.
- 12Konce plátů přitlačte k miskám, celé je přetřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, aby těsto krásně zezlátlo a bylo křupavé.
- 1Slané koláče z listového těsta jsou velmi oblíbené. Už jste vyzkoušeli ten s kuřecím masem, hříbky a slaninou?
- 2Troubu předehřejte na 220 °C.
- 3Ve středně velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozpalte olej.
- 4Zprudka na něm opečte kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta. Bude to trvat 5 až 8 minut.
- 5Maso osolte a opepřete. Vyndejte z hrnce a dejte stranou.
- 6Naopak do hrnce vložte slaninu a opečte ji dozlatova a dokřupava, přidejte pórek, houby a tymián a opékejte 3 minuty, aby zelenina začínala být měkká. Řádně osolte.
- 7Pak přimíchejte mouku, minutku opékejte a postupně zalijte mlékem.
- 8Nakonec přidejte smetanu, nechte mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, a pak do hrnce vraťte kuřecí maso. Dosolte a dopepřete podle chuti.
- 9Směs rozdělte do 4 zapékacích misek a jejich okraje potřete našlehaným žloutkem.
- 10Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a nakrájejte ho na osm pruhů.
- 11Po dvou je vždy překřižte přes misky.
- 12Konce plátů přitlačte k miskám, celé je přetřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, aby těsto krásně zezlátlo a bylo křupavé.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.