×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře z jedné pánve

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu

Kuře z jedné pánve

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule, pokrájená na tenká kolečka
6 kuřecích stehenních řízků,
pokrájených na kostky velikosti sousta
1 svitek skořice, přepůlený
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
kůra a šťáva z jednoho citronu
400g konzerva cizrny, slitá
a propláchnutá
200 ml kuřecího bio bujonu + sůl
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

1. Olej rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým dnem a vyšším okrajem. Pak na něm osmahněte cibuli, na mírném ohni to bude trvat zhruba pět minut. Plamen zvyšte a do pánve přidejte kuřecí maso a smažte tři minuty dozlatova nebo tak, jak to máte rádi. Přidejte veškerá koření, kůru z citronu a smažte další minutu. Poté dejte do pánve i okapanou cizrnu a kuřecí vývar. Přiklopte a nechte probublávat zhruba pět minut.

2. Odklopte, vyndejte svitek skořice a dosolte. Přidejte špenát, opět přiklopte a duste zhruba dvě minuty, aby se špenát spařil, promíchejte. Před podáváním pokapejte citronovou šťávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře z jedné pánve

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská
(0)

Co budete potřebovat

1 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule, pokrájená na tenká kolečka
6 kuřecích stehenních řízků,
pokrájených na kostky velikosti sousta
1 svitek skořice, přepůlený
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
kůra a šťáva z jednoho citronu
400g konzerva cizrny, slitá
a propláchnutá
200 ml kuřecího bio bujonu + sůl
250 g čerstvého špenátu

Jak na to?

1. Olej rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým dnem a vyšším okrajem. Pak na něm osmahněte cibuli, na mírném ohni to bude trvat zhruba pět minut. Plamen zvyšte a do pánve přidejte kuřecí maso a smažte tři minuty dozlatova nebo tak, jak to máte rádi. Přidejte veškerá koření, kůru z citronu a smažte další minutu. Poté dejte do pánve i okapanou cizrnu a kuřecí vývar. Přiklopte a nechte probublávat zhruba pět minut.

2. Odklopte, vyndejte svitek skořice a dosolte. Přidejte špenát, opět přiklopte a duste zhruba dvě minuty, aby se špenát spařil, promíchejte. Před podáváním pokapejte citronovou šťávou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu

Inspirujte se podobnými recepty