Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 batáty
4 lžíce olivového oleje
4 kuřecí prsa
2 šálky bílého řeckého jogurtu
1 lžička mletého kmínu
1 lžička kurkumy
2 šálky pistácií
1 šálek strouhanky
sůl
pepř
citron
Na špenátový humus:
400g konzerva cizrny
60 g špenátu
1 lžíce sezamových semínek
šťáva z poloviny citronu
2 lžíce olivového oleje
1 česneku

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C. Batáty oloupejte a několikrát je propíchejte vidlicí na maso, pak je potřete olejem a dejte je péct na 45 minut do trouby – párkrát je obraťte. Kuřecí prsa omyjte a důkladně osušte a ze všech stran důkladně osolte. Jogurt smíchejte s kmínem a kurkumou a pak do něj na 30 minut maso naložte. Mezitím udělejte špenátový hummus: cizrnu, špenát, semínka, citronovou šťávu, olej a utřený stroužek česneku dejte do mixéru a mixujte do hladké pasty – v průběhu postupně přilévejte až 125 ml vody. Konzistence by měla být podobná bazalkovému pestu.
Hotové brambory vyndejte z trouby a udržujte je teplé. Dodělejte kuřecí prsa: pistácie nahrubo nasekejte, smíchejte je se strouhankou a pak ve směsi maso obalte. Obalené kousky vyskládejte do zapékací mísy, zastříkněte olejem a dejte při 180 °C péct do trouby na 20–30 minut.
Podávejte společně: maso, batáty a hummus.
Tip - Na jednu porci stačí vždy jedna celá, nebo půlka sladké brambory.

Pomohl vám recept?
15hodnocení3

Další videorecepty