×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuře v pistáciové krustě se špenátovým hummusem

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem

Kuře v pistáciové krustě se špenátovým hummusem

Co budete potřebovat

4 batáty
4 lžíce olivového oleje
4 kuřecí prsa
2 šálky bílého řeckého jogurtu
1 lžička mletého kmínu
1 lžička kurkumy
2 šálky pistácií
1 šálek strouhanky
sůl
pepř
citron
Na špenátový humus:
400g konzerva cizrny
60 g špenátu
1 lžíce sezamových semínek
šťáva z poloviny citronu
2 lžíce olivového oleje
1 česneku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Batáty oloupejte a několikrát je propíchejte vidlicí na maso, pak je potřete olejem a dejte je péct na 45 minut do trouby – párkrát je obraťte. Kuřecí prsa omyjte a důkladně osušte a ze všech stran důkladně osolte. Jogurt smíchejte s kmínem a kurkumou a pak do něj na 30 minut maso naložte. Mezitím udělejte špenátový hummus: cizrnu, špenát, semínka, citronovou šťávu, olej a utřený stroužek česneku dejte do mixéru a mixujte do hladké pasty – v průběhu postupně přilévejte až 125 ml vody. Konzistence by měla být podobná bazalkovému pestu.
Hotové brambory vyndejte z trouby a udržujte je teplé. Dodělejte kuřecí prsa: pistácie nahrubo nasekejte, smíchejte je se strouhankou a pak ve směsi maso obalte. Obalené kousky vyskládejte do zapékací mísy, zastříkněte olejem a dejte při 180 °C péct do trouby na 20–30 minut.
Podávejte společně: maso, batáty a hummus.
Tip - Na jednu porci stačí vždy jedna celá, nebo půlka sladké brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře v pistáciové krustě se špenátovým hummusem

Hlavní chod Snadné Orientální Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 3 (11)

Co budete potřebovat

4 batáty
4 lžíce olivového oleje
4 kuřecí prsa
2 šálky bílého řeckého jogurtu
1 lžička mletého kmínu
1 lžička kurkumy
2 šálky pistácií
1 šálek strouhanky
sůl
pepř
citron
Na špenátový humus:
400g konzerva cizrny
60 g špenátu
1 lžíce sezamových semínek
šťáva z poloviny citronu
2 lžíce olivového oleje
1 česneku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Batáty oloupejte a několikrát je propíchejte vidlicí na maso, pak je potřete olejem a dejte je péct na 45 minut do trouby – párkrát je obraťte. Kuřecí prsa omyjte a důkladně osušte a ze všech stran důkladně osolte. Jogurt smíchejte s kmínem a kurkumou a pak do něj na 30 minut maso naložte. Mezitím udělejte špenátový hummus: cizrnu, špenát, semínka, citronovou šťávu, olej a utřený stroužek česneku dejte do mixéru a mixujte do hladké pasty – v průběhu postupně přilévejte až 125 ml vody. Konzistence by měla být podobná bazalkovému pestu.
Hotové brambory vyndejte z trouby a udržujte je teplé. Dodělejte kuřecí prsa: pistácie nahrubo nasekejte, smíchejte je se strouhankou a pak ve směsi maso obalte. Obalené kousky vyskládejte do zapékací mísy, zastříkněte olejem a dejte při 180 °C péct do trouby na 20–30 minut.
Podávejte společně: maso, batáty a hummus.
Tip - Na jednu porci stačí vždy jedna celá, nebo půlka sladké brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem

Inspirujte se podobnými recepty