
Kuře v pistáciové krustě se špenátovým hummusem
Ingredience
4 | batáty |
4 | lžíce olivového oleje |
4 | kuřecí prsa |
2 | šálky bílého řeckého jogurtu |
1 | lžička mletého kmínu |
1 | lžička kurkumy |
2 | šálky pistácií |
1 | šálek strouhanky |
sůl | |
pepř | |
citron | |
Na špenátový humus: | |
---|---|
400g | konzerva cizrny |
60 g | špenátu |
1 | lžíce sezamových semínek |
šťáva z poloviny citronu | |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | česneku |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Batáty oloupejte a několikrát je propíchejte vidlicí na maso, pak je potřete olejem a dejte je péct na 45 minut do trouby – párkrát je obraťte. Kuřecí prsa omyjte a důkladně osušte a ze všech stran důkladně osolte. Jogurt smíchejte s kmínem a kurkumou a pak do něj na 30 minut maso naložte. Mezitím udělejte špenátový hummus: cizrnu, špenát, semínka, citronovou šťávu, olej a utřený stroužek česneku dejte do mixéru a mixujte do hladké pasty – v průběhu postupně přilévejte až 125 ml vody. Konzistence by měla být podobná bazalkovému pestu.
Hotové brambory vyndejte z trouby a udržujte je teplé. Dodělejte kuřecí prsa: pistácie nahrubo nasekejte, smíchejte je se strouhankou a pak ve směsi maso obalte. Obalené kousky vyskládejte do zapékací mísy, zastříkněte olejem a dejte při 180 °C péct do trouby na 20–30 minut.
Podávejte společně: maso, batáty a hummus.
Tip - Na jednu porci stačí vždy jedna celá, nebo půlka sladké brambory.