
Kuře s chorizem a pórkem
Ingredience
1 | lžíce slunečnicového oleje AQ + navíc |
4 | kuřecí stehna AQ, s kůží |
sůl, pepř | |
2 | červené cibule, na čtvrtky |
100 g | choriza, na kolečka |
1 | pórek, nakrájený na kolečka |
3 | stroužky česneku, rozmělněné |
1 | lžička sladké mleté papriky ES |
50 ml | suchého bílého vína |
300 g | rajčat AQ, rozčtvrcených |
1–2 | lžičky koření na kuře |
opečené brambory (cca 500 g) k podávání |
Postup přípravy
1. Olej rozpalte ve velké pánvi. Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete. Pak je ze všech stran zprudka opečte na oleji a vyjměte z pánve. Do pánve naopak dejte cibuli, chorizo a pár minut opékejte. Vsypte pórek a opékejte, dokud nezměkne. Nakonec do pánve dejte i česnek a mletou papriku, po minutě vlijte víno a nechte minutu probublávat. Podle chuti osolte.
2. Troubu zahřejte na 180 °C, směs pórku dejte do zapékací mísy, na ni rajčata a navrch kuřecí maso. Posypte kořením na kuře, zastříkněte olejem, přikryjte alobalem a pečte dvacet minut. Pokud je potřeba, podlijte trochou vody. Teplotu trouby zvyšte na 200 °C a pečte dalších dvacet až třicet minut, dokud není kuře krásně zlatavé a křupavé. Podávejte nejlépe s opečenými bramborami.